Ο τραχανάς είναι ένα αγαπημένο φαγητό σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Αποτελεί συνδυασμό μόνο από τα πιο ποιοτικά φρέσκα προϊόντα που έχει να προσφέρει η Ελλάδα: σιμιγδάλι σκληρού σίτου, φρέσκο γάλα, φρέσκα αυγά και τίποτα άλλο. Παραδοσιακά παρασκευάζεται με τη μορφή μιας πηχτής, εξαιρετικά θρεπτικής σούπας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Η τέλεια σούπα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας τα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά και ένα ανακουφιστικό δείπνο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Μπορείτε να την καταναλώσετε ζεστή ή κρύα. 100% φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές, αρωματικές ουσίες ή άλλα πρόσθετα. Από μικρή οικογενειακή επιχείρηση στην Κόρινθο.
Πώς χρησιμοποιείται ο βιολογικός τραχανάς με γάλα και αυγά:
Προετοιμάστε τον ως μια ζεστή, καταπραϋντική σούπα: βράστε για περίπου 8 λεπτά σε νερό που βράζει, ή σε ζωμό της επιλογής σας, μέχρι να αποκτήσει πηχτή υφή (παρόμοια με χυλό). Καρυκεύστε με λίγο αλάτι, καυτερή πάπρικα και θρυμματίστε από πάνω μια γενναιόδωρη ποσότητα φέτας και κρουτόν (η φέτα μπορεί να αντικατασταθεί με τριμμένο σκληρό τυρί).
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια – 1506,24kJ / 363kcal
Λιπαρά – 4,8 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 2,4 g
Υδατάνθρακες – 60 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 0,55 g
Φυτικές ίνες – 1,1 g
Πρωτεΐνες – 15,07 g
Αλάτι – 0 g
Συστατικά:
Σιμιγδάλι σκληρού σίτου*, φρέσκα αυγά* 16%, φρέσκο γάλα* 16%
* Συστατικά από βιολογική γεωργία
330 g