Κόκκοι ταπιόκας, η οποία λαμβάνεται από ρίζα μανιόκας. Αποτελεί άμυλο που μπορεί να αντικαταστήσει ορισμένα από τα άλευρα σε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη. Οι πέρλες ταπιόκας έχουν ουδέτερη γεύση και είναι άοσμες, ενώ το μέγεθός τους κυμαίνεται από 2 έως 4 mm. Χρησιμοποιούνται στην παρασκευή αλμυρών και γλυκών προϊόντων. Κατάλληλες για χορτοφάγους και βίγκαν.
Οδηγίες χρήσης:
Χρησιμοποιείται για την παρασκευή διάφορων ζυμών και προϊόντων αρτοποιίας, για την πύκνωση σούπας. Ως υποκατάστατο του ρυζιού ή για την παρασκευή κρεμών, πουτίγκων και επιδορπίων.
Πριν από τη χρήση, μουλιάστε τους κόκκους για 1-2 ώρες και βράστε τους μέχρι να γίνουν διάφανοι.
Συστατικά:
κοκκοποιημένο άμυλο μανιόκας (Manihot esculenta).
Διατροφική αξία ανά 100g:
Ενέργεια - 1485kJ / 350kcal
Λιπαρά - 0.5 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.1 g
Υδατάνθρακες - 86 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0.5 g
Πρωτεΐνες - 0.5 g
Φυτικές ίνες - 0.9 g
Αλάτι - 0.1g
400 g
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Πουτίγκα Καρότου (για 4 μερίδες)
Συστατικά:
3 μέτρια καρότα (τριμμένα)
1/3 φλιτζάνι σταφίδες
1 και 1/2 φλιτζάνι γάλα ρυζιού με βανίλια ή άλλο γάλα ξηρών καρπών
1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
3 κ.σ. ταπιόκα
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μεσαίο μπολ και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και τα υγρά να πυκνώσουν. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι να γίνει λείο. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.