Η σκούρα ζάχαρη Demerara είναι ένα είδος καφέ ζάχαρης που παράγεται από βιολογικό ζαχαροκάλαμο. Κατά την παραγωγή, το παχύ σιρόπι που λαμβάνεται από την πρώτη άλεση του ζαχαροκάλαμου αφυδατώνεται για να σχηματιστούν μεγάλοι, σχετικά σκληροί κρύσταλλοι ζάχαρης με χρώμα σαν καραμέλα. Γενικά, όσο πιο έντονο είναι το χρώμα, τόσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε μελάσα. Η καστανή ζάχαρη Demerara έχει ισορροπημένη, πλούσια, γλυκιά γεύση και ένα χαρακτηριστικό άρωμα μελάσας ζαχαροκάλαμου και έχει πιο κολλώδη σύσταση από την ανοιχτόχρωμη ζάχαρη. Προσδίδει καραμελένια απόχρωση και βάθος στη γεύση των συνταγών στις οποίες χρησιμοποιείται.
Χρήση:
Είναι κατάλληλη για άμεση κατανάλωση και αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί της λευκής ζάχαρης, μπορεί να την αντικαταστήσει πλήρως στις αγαπημένες σας συνταγές και στην καθημερινή σας χρήση. Προσθέστε την όταν φτιάχνετε διάφορα είδη επικάλυψης ή γλυκάνετε τα ζεστά ροφήματα. Στα αρτοσκευάσματα, προσθέτει επιπλέον τραγανότητα στη ζύμη. Κατάλληλη για την παρασκευή τραγανών βάσεων για τσιζκέικ, τούρτες και μπισκότα. Οι κρύσταλλοι ζάχαρης Demerara είναι μια όμορφη διακόσμηση στην επιφάνεια των μπισκότων, των κουλουριών, των μηλόπιττων, των μπράουνις, των πιτών, των κέικ και των μπισκότων.
Συστατικά:
Σκούρα ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο Demerara, βιολογικής παραγωγής.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια -1662kJ / 396kcal
Λιπαρά - 0 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0 g
Υδατάνθρακες - 99,0 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 99,0 g
Πρωτεΐνες - 0 g
Αλάτι - 0 g
500 γρ.