Μαλακή υγρή ζάχαρη με λεπτόκοκκους καφέ κρυστάλλους. Πλούσια σε φυσική μελάσα που της προσδίδει γεύση, άρωμα και κολλώδη υφή. Είναι κατάλληλη για συνταγές με φρούτα και σοκολάτα, ειδικά για πικάντικα κέικ φρούτων και γλυκόξινες σάλτσες. Λόγω της ιδιαίτερης γεύσης καραμέλας που διαθέτει, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για χρήση σε συνταγές για αρτοσκευάσματα, κέικ με σοκολάτα και φρούτα, μπισκότα με κακάο και γλυκίσματα. Το τσάι Masala και ο ινδικός καφές φίλτρου παραδοσιακά γλυκαίνονται με muscovado.
Οδηγίες χρήσης:
Στην παρασκευή επιδόρπιων, γλυκών, μελομακάρονων. Για τον αρωματισμό και τη γλύκανση κρύων και ζεστών ροφημάτων και κοκτέιλ. Σε σάλτσες μπάρμπεκιου και πικάντικα φαγητά. Πασπαλίστε σε δημητριακά και πουτίγκες.
Συστατικά της σκούρας ζάχαρης Muscovado:
χυμός ζαχαροκάλαμου (Saccharum officinarum).
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια – 1603 kJ/377kcal
Λιπαρά - < 0,1 g
εκ των οποίων κορεσμένα - < 0,1 g
Υδατάνθρακες - 93,2 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 93,2 g
Φυτικές ίνες - 0,1 g
Πρωτεΐνες - 0,9 g
Αλάτι - 0,28 g
Φυλάσσεται σε ξηρό και αεριζόμενο μέρος, ερμητικά κλειστή. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να σκληρύνει. Καλύψτε τη με ένα υγρό πανί κατά τη διάρκεια της νύχτας για να επαναφέρετε τη λεπτόκοκκη υφή της.
120 g