Το σιρόπι από γιακόν έχει απαλή, καραμελένια γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ζάχαρη σε συνταγές για ωμά επιδόρπια, αρτοσκευάσματα, σμούθι ή ως επικάλυψη για τα αγαπημένα σας ροφήματα, παγωτά και γλυκά. Έχει ευχάριστη, γλυκιά γεύση που μοιάζει με τη φρουτώδη γεύση του πεπονιού με τελείωμα καραμέλας.
Το Γιακόν είναι ένα φυτό που συναντάται συνήθως ψηλά στα βουνά των Άνδεων της Νότιας Αμερικής. Οι Ίνκας καλλιεργούσαν το φυτό για τη γλυκιά γεύση της ρίζας του που μοιάζει με κόνδυλο. Το σιρόπι που εξάγεται από αυτό είναι ένα φυσικό γλυκαντικό με προβιοτική δράση. Η γλυκύτητά του προέρχεται από την ουσία ινουλίνη. Η γεύση του σιροπιού μπορεί να συγκριθεί με σταφίδες και καραμελωμένη ζάχαρη.
Οδηγίες χρήσης του σιροπιού Γιακόν - Bio:
Χρησιμοποιήστε 40 γραμμάρια για 1/2-1 κούπα. Γλυκάνετε κρέπες, κέικ και πίτες. Μπορεί να προστεθεί σε ροφήματα ή να καταναλωθεί μόνο του.
Συστατικά:
ρίζα γιάκον (Smallanthus sonchifolius)
*βιολογική γεωργία
Φυλάσσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, ερμητικά κλεισμένο.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 294 kcal/ 1250 Kj
Λιπαρά - 0 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0 g
Υδατάνθρακες - 70.6 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 41.2 g
Πρωτεΐνες - 2.9 g
Αλάτι - 0.02 g
200 g