Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Το σιρόπι ή νέκταρ αγαύης, είναι το γλυκό υγρό που γεμίζει το εσωτερικό του φυτού αγαύης, το οποίο αναπτύσσεται στα ηφαιστειογενή εδάφη του νότιου Μεξικού. Αν και εμφανισιακά μοιάζει με μεγάλο κάκτο, στην πραγματικότητα είναι ένα παχύφυτο παρόμοιο με τη γνωστή αλόη βέρα. Το σιρόπι εξάγεται από το καλά κρυμμένο με σαρκώδη φύλλα εσωτερικό μέρος του φυτού, το οποίο ονομάζεται «πίνα». Η ρητίνη που περιέχει εκχυλίζεται μηχανικά και φιλτράρεται προσεκτικά. Το υγρό που προκύπτει θερμαίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία (κάτω από 47°C) και έτσι το έτοιμο σιρόπι μετατρέπεται στο αγαπημένο γλυκαντικό για τις ωμοφαγικές συνταγές. Καθώς η καρδιά της αγαύης είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, το τελικό προϊόν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη. Το σιρόπι αγαύης έχει χρυσό χρώμα και η γεύση του θυμίζει αυτή του μελιού. Η χαρακτηριστική ανοιχτή απόχρωση του προϊόντος δείχνει την ελάχιστη θέρμανση του κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και το ακριβέστερο φιλτράρισμα. Με αυτό τον τρόπο, το νέκταρ αγαύης έχει σχεδόν ουδέτερη γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές.
Τρόπος χρήσης:
Ως εναλλακτική λύση των γνωστών γλυκαντικών ουσιών για τη γλύκανση ροφημάτων, επιδορπίων, σαλτσών και ντρέσινγκ. Γευτείτε εκ των προτέρων για να συνδυάσετε τη γεύση και τη γλυκύτητα του σιροπιού αγαύης με την προσωπική σας προτίμηση.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1262kJ/302kcal
Λιπαρά - 0 g
Υδατάνθρακες - 75 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 74 g
Πρωτεΐνες - 0 g
Αλάτι - 0 g
Συστατικά:
Βιολογικό σιρόπι αγαύης με ανοιχτό χρώμα
280 g / 680 g / 1 kg