Ο καστανός σπόρος μουστάρδας έχει αρκετά πιο καυτερή γεύση από τον κίτρινο σπόρο μουστάρδας, καθώς και μια πικράδα με έντονη οξύτητα και πικάντικη γεύση. Οι ολόκληροι σπόροι έχουν ήπια γεύση ξηρού καρπού, αρκεί να μην τους μασάτε. Ο καστανός σιναπόσπορος έχει πιο έντονη γεύση από τον κίτρινο σιναπόσπορο και είναι ένα από τα κύρια συστατικά της μουστάρδας Ντιζόν (Dijon). Η πικάντικη γεύση του κάνει το μπαχαρικό να χρησιμοποιείται ευρέως. Στην Ινδία, οι σπόροι μουστάρδας χρησιμοποιούνται σε συνταγές κάρυ ή σε καρυκευμένα έλαια - baghar και tadka.
Οδηγίες χρήσης:
για καρύκευμα λαχανικών, ρυζιού, σούπες, σαλάτες, πιάτα με κρέας και βραστά, ως διακοσμητικό σε σάλτσες. Για να επιτευχθεί μια πικάντικη γεύση και άρωμα, το μπαχαρικό προστίθεται σε λαχανικά, μανιτάρια, ψάρια τουρσί και μαρινάδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλεσμένο σε σκόνη.
Συστατικά:
ολόκληροι, αποξηραμένοι σπόροι καστανού σιναπιού (Brassica juncea), βιολογικής γεωργίας.
Περιέχει σινάπι!
60 γρ.