Σαφράν - Zoyashop

Σαφράν, ZoyaShop ®, 0.5 γρ.

Τιμή: € 8.85 (€ 1770.00 / 100 γρ.)

Τα Αγαπημένα μας προϊόντα
  • Προϊόντα από τη Βουλγαρία
Κατασκευαστής: ZoyaShop ®
BB date: 31-10-2026
Προέλευση: Βουλγαρία
SKU: SKU4291
Σε απόθεμα:
Ποσότητα:
-
+
€ 8.85
Προσθήκη στη Wishlist


Αποξηραμένο σαφράν

Το σαφράν είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο (η βανίλια είναι στη δεύτερη θέση). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η προετοιμασία του είναι εξαιρετικά χρονοβόρη. Παρασκευάζεται από τα στίγματα ανθέων ενός είδους κρόκου (Crocus sativus). Απαιτούνται περίπου 150 άνθη για να συλλεχθεί 1 g ξηρού σαφράν. Για την παραγωγή 12 g ξηρού σαφράν (72 g φρέσκου) απαιτείται 1 κιλό άνθη.

Καλλιεργημένο στο κτήμα μας κρόκου σε μια οικολογικά καθαρή περιοχή, ο κρόκος ανθίζει το φθινόπωρο στη Βορειοδυτική Βουλγαρία (στα χωριά Lik και Trudovets). Κάθε πρωί με την ανατολή του ηλίου μαζεύονται οι κρόκοι πριν ανοίξουν και οι μέλισσες να μυρίσουν τις ευωδιαστές φυτείες. Χάρη στο στέγνωμα σε στεγνωτήρια από ξύλο, στο πιστοποιημένο υλικό φύτευσης, στις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, στη φροντίδα που δίνουμε σε κάθε στιγμή της καλλιέργειας, ο βουλγαρικός κρόκος μας είναι άριστης ποιότητας, όλα συμφωνημένα με τις απαιτήσεις της βιολογικής γεωργίας.

Οι στήμονες συλλέγονται με το χέρι, αμέσως μετά την ανθοφορία και πριν ο ήλιος ανέβει πολύ ψηλά. Έπειτα διαχωρίζονται προσεκτικά τα κόκκινα στίγματα - είναι λεπτές λωρίδες που καμπυλώνουν σαν τρομπέτα στις άκρες. Σε αυτό το στάδιο δεν μυρίζουν - το άρωμα απελευθερώνεται αφού στεγνώσουν και μειώσει η περιεκτικότητα σε νερό. Το άρωμα του κρόκου είναι ξυλώδες, γλυκό και έντονα λουλουδάτο, ενώ η γεύση του είναι ελαφρώς πικρή, αργά αναπτυσσόμενη και ορεκτική. Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι το χρώμα που δίνει στο φαγητό με το οποίο αναμειγνύεται. Αυτό προέρχεται από την καροτενοειδή χρωστική ουσία κροκίνη. Η χρυσαφένια απόχρωση φέρνει «φωτεινότητα» σε φαγητά με ανοιχτόχρωμα χρώματα όπως το ρύζι. Γι' αυτό το σαφράν χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην ισπανική παέγια, το ιταλικό ριζότο και τα ινδικά πιάτα με ρύζι και κάρυ.

Παραγωγή:

Βουλγαρία

500g

 

Αγοραστές που αγόρασαν αυτό το είδος επίσης αγόρασαν

  • Αγορά Η Τιμή μας: € 3.05 € 4.35
    Η κυανή τριγωνέλλα οφείλει το όνομά της στα μπλε άνθη του φυτού. Είναι επίσης γνωστή ως τήλιδα ή μοσχοσίταρο. Χρησιμοποιείται ως αρωματικό μπαχαρικό με πικρόξινη και πικάντικη γεύση. Η κυανή τριγωνέλλα είναι κατάλληλη για σάλτσες με λαχανικά, σούπες, για αρωματισμό ψωμιού ή για τελείωμα πιάτων με τυρί.
  • Αγορά Η Τιμή μας: € 1.35 € 2.05
    Οι σπόροι κύμινου με τη γήινη και θερμαντική τους γεύση χρησιμοποιούνται σε ποικιλία πιάτων. Η λατινοαμερικάνικη και η αραβική κουζίνα χρησιμοποιούν το κύμινο για να καρυκεύσουν τα πιάτα τους. Προσθέστε σε αρτοσκευάσματα, φαλάφελ, μαγειρευτά. Οι σπόροι κύμινου χρησιμοποιούνται επίσης για τσάι και σε ορισμένα λικέρ.
  • Εξαντλημένο Η Τιμή μας: € 2.25
    Το προζύμι είναι η φυσική διαδικασία για το διογκώσιμο του ψωμιού. Είναι η αρχική αρχαία και πρωτότυπη μορφή της μάγιας που ανακαλύφθηκε από την εποχή των Αιγυπτίων. Ανακατεύεται με αλεύρι και νερό για να σχηματιστεί μια παχύρρευστη πάστα και αφήνεται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα να ζυμωθεί.
  • Αγορά Η Τιμή μας: € 1.95
    Το αποξηραμένο δαφνόφυλλο είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μπαχαρικά στη μαγειρική. Το φύλλο δάφνης είναι πλούσιο σε φυτοκτόνα, περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία, δεψικές ουσίες. Μεταξύ των ανόργανων ουσιών στη σύνθεσή του ξεχωρίζουν το μαγγάνιο, το ασβέστιο, το κάλιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, το νάτριο και ο ψευδάργυρος.

Αίτηση πληροφοριών γι'αυτό το προιόν

* Το όνομα, το email και τα προσωπικά σας δεδομένα θα επεξεργαστούν σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου μας


Facebook chat