Η βιολογική σάλτσα σόγιας Tamari είναι είδος μπαχαρικού που έχει πιο σκούρο χρώμα και πιο πλούσιο άρωμα από την παραδοσιακή σάλτσα σόγιας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα για πλέον έτοιμο φαγητό και λιγότερο κατά την διαδικασία του μαγειρέματος. Ο λόγος είναι η συνοχή της και η ισορροπημένη γεύση της που θα είχαν αλλάξει κατά το μαγείρεμα. Η Tamari είναι ένα παραδοσιακό μπαχαρικό από την Ιαπωνία που μπορεί να αντικαταστήσει τελείως το αλάτι σε κάθε γεύμα. Ιδανική για σούπες, μαρινάδες, σάλτσες, μαγειρευτά, πατάτες, noodles, ψάρια (ειδικά ωμά) και τοφού. Συνοδευόμενη με λίγη ζάχαρη η σάλτσα μετατρέπεται σε δημοφιλές μπαχαρικό για ψητά αμύγδαλα.
Η βιολογική μας σάλτσα σόγιας Tamari παρασκευάζεται από προ-εμποτισμένη και στην συνέχεια βρασμένη σόγια. Η βρασμένη σόγια διαμορφώνεται σε κομμάτια και προστίθεται κότζι (Aspergillus oryzae) στο ρύζι. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε θάλαμο επώασης ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας, όπου διατηρούνται για 48 ώρες. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής ξεκινά η διαδικασία της ζύμωσης. Ύστερα μεταφέρεται σε δεξαμενές ζύμωσης, όπου προστίθενται νερό και θαλασσινό αλάτι. Το έτοιμο μείγμα αφήνεται να ωριμάσει για 4-6 μήνες υπό συνεχή παρακολούθηση. Μετά από την διαδικασία της ζύμωσης τα υγρά στραγγίζονται από το μείγμα για να παρασκευαστεί η καθαρή Tamari. Η ωμή σάλτσα σόγιας Tamari παστεριώνεται και φιλτράρεται για να γίνει ένα τελικό προϊόν με απίστευτη γεύση και άρωμα
Άρωμα: ευχάριστο άρωμα σπόρων σόγιας
Χρώμα: σκούρο καφέ
Γεύση: καλά ισορροπημένη, αλμυρή
Η σάλτσα είναι κατάλληλη για φυτοφαγικές και χορτοφαγικές διατροφές, όπως και για δίαιτες χωρίς λακτόζη. Χωρίς συντηρητικά και τεχνητά πρόσθετα.
Συστατικά της βιολογικής σάλτσας σόγιας Tamari:
νερό, σόγια*, αλάτι, αλκοόλ*
*βιολογικό προϊόν
Φυλάσσεται σε δροσερό (έως 20 ° C), ερμητικά κλεισμένο
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 234kJ / 55.93kcal
Λιπαρά - 0.4 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0 g
Υδατάνθρακες - 6 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0 g
Πρωτεΐνες - 8.2 g
Αλάτι - ~ 13g
250 ml