Σάλτσα σόγιας Shoyu (η κλασική για την Ιαπωνία, η οποία περιλαμβάνει και σιτάρι εκτός από σόγια). Φτιαγμένη από βιολογική σόγια, η σάλτσα Shoyu ωριμάζει σε ξύλινα βαρέλια για να αναπτύξει τη γεύση της. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ελαφριά, ρευστή και διαυγής σάλτσα σε σύγκριση με τη ταμάρι, για παράδειγμα. Διαθέτει αλμυρή, ουμάμι γεύση που ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα στα περισσότερα ασιατικά φαγητά.
Πώς χρησιμοποιείται η βιολογική σάλτσα σόγιας Shoyu:
Η Shoyu είναι η βάση για σάλτσες όπως η σάλτσα τεριγιάκι και η σάλτσα για τα τηγανητά γεμιστά ζυμαρικά gyoza. Η Shoyu μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν για να νοστιμίσει παραδοσιακά ασιατικά πιάτα και τηγανητό ρύζι. Αν θέλετε να δοκιμάσετε να προσθέσετε σάλτσα σόγιας στις καθημερινές σας συνταγές, η Shoyu μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε συνταγή αντί για αλάτι.
Συστατικά:
Νερό, φασόλια σόγιας* (22%), σιτάρι*, θαλασσινό αλάτι, κότζι (Aspergillus oryzae)*
* από βιολογική γεωργία.
Διατροφική αξία ανά 100 ml:
Ενέργεια 231kJ / 54kcal
Λιπαρά 1 g
εκ των οποίων κορεσμένα 1 g
Υδατάνθρακες 5.3 g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,8 g
Πρωτεΐνες 8.3 g
Αλάτι 12,2 g
250 ml