Το φρουτώδες γλυκό τσάτνεϊ μάνγκο προέρχεται από την Ανατολική Ινδία. Το τσάτνεϊ προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο γεύσης στα πιάτα κάρυ και είναι δημοφιλές ντιπ. Εξαιρετικό με ρύζι, ρεβίθια, κόκκινες φακές και επίσης ως ντιπ για χορτοφαγικά κεφτεδάκια.
Πώς χρησιμοποιείται η γλυκιά σάλτσα μάνγκο τσάτνεϊ:
Για άμεση κατανάλωση – ως ντιπ ή με παραδοσιακά ινδικά φαγητά.
Συστατικά:
Ζάχαρη, μάνγκο (46%), μπαχαρικά, κοινό αλάτι, οξικό οξύ
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια 941kJ / 225kcal
Λιπαρά 0,3 g
εκ των οποίων κορεσμένα <0.1 g
Υδατάνθρακες 55 g
εκ των οποίων σάκχαρα 54 g
Πρωτεΐνες 0,5 g
Αλάτι 1,6 g
170 g