Ρύζι γιασεμιού - μακρόκοκκο και αρωματικό ρύζι της υψηλότερης κατηγορίας από τη Βόρεια Ταϊλάνδη. Βίγκαν . Όταν μαγειρευτεί, το ρύζι γιασεμιού γίνεται αφράτο και λευκό στο χρώμα και οι κόκκοι δεν κολλάνε μεταξύ τους. Χρησιμοποιήστε το ως αρωματικό συνοδευτικό για κρέας, λαχανικά και θαλασσινά. Το μυστικό για να φτιάξεις τέλειο ρύζι γιασεμιού βρίσκεται στις αναλογίες νερού. Επειδή είναι πιο ευαίσθητο και φουσκώνει γρήγορα, δεν χρειάζεται πολύ νερό.
Οδηγίες χρήσης:
πλένετε 250g ρύζι και βάλτε σε κατσαρόλα με ½ λίτρο νερό. Μόλις βραστεί το ρύζι, αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.
Συστατικά:
ρύζι γιασεμιού
Διατροφική αξία ανά 100g:
Ενεργειακή αξία - 1475 kJ / 346 kcal;
Λιπαρά 0,6 g.
εκ των οποίων κορεσμένα 0,1 g;
Υδατάνθρακες 78 g.
εκ των οποίων σάκχαρα 0,2 g.
Πρωτεΐνη 6,8g;
Αλάτι 0,03 g.
250 g