Το ρύζι μπορεί να λεχθεί ότι είναι ένα ευπροσάρμοστο φαγητό που υπάρχει στις κουζίνες σε όλο τον κόσμο - από το πρωινό μέχρι το επιδόρπιο. Τα βότανα του ποώδους φυτού Oryza sativa έχουν καλλιεργηθεί από τον άνθρωπο πριν από χιλιάδες χρόνια και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τροφής πολλών ανθρώπων, παρέχοντας πάνω από το 1/5 των θερμίδων που καταναλώνει η ανθρωπότητα. Υπάρχουν πολλοί τύποι και τρόποι μαγειρέματος ρυζιού που ποικίλλουν ανάλογα με την ήπειρο και την τοπική κουζίνα.
Το ρύζι συχνά χωρίζεται σε στρογγυλό, μεσαίο και μακρόκοκκο. Η διαφορά έγκειται στον τύπο των μαγειρεμένων κόκκων - οι μακριούς κόκκοι είναι 4-5 φορές μεγαλύτεροι από το πλάτος και οι μεσαίους κόκκους - 2-3 φορές. Το στρογγυλό ρύζι είναι σημαντικά πιο φαρδύ από το μακρύ. Το στρογγυλό ρύζι, σε αντίθεση με το μακρόκοκκο ρύζι, είναι πιο κολλώδες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σούσι, σαλάτες, σάρμα, γέμιση και ριζότο, καθώς και για πουτίγκα ή παραδοσιακό βουλγαρικό γάλα με ρύζι.
Τρόπος χρήσης Ρύζι Στρογγυλό - Bio - Χύμα:
Καθαρίστε το ρύζι, ξεπλύνετε και βράστε σε μια κατσαρόλα με κλειστό καπάκι με 2 φλιτζάνια κρύο νερό ανά 1 φλιτζάνι ξηρό ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Λίγο πριν πιάσει όλο το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο για άλλα 10 λεπτά.
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr