Ολόκληροι κόκκοι ροζ πιπεριού, τρυφεροί και εύκολα θρυμματιζόμενοι. Όταν θρυμματίζεται, το ροζ πιπέρι έχει γλυκό άρωμα, αναμεμειγμένο με πιπεράτη γεύση. Προσδίδει μια πικάντικη γεύση στο φαγητό που θυμίζει περισσότερο τσίλι παρά μαύρο πιπέρι (καθώς ανήκει σε εντελώς διαφορετική οικογένεια φυτών) και αφήνει μια διακριτική πιπεράτη επίγευση. Οι Γάλλοι γαστρονόμοι αρωματίζουν παγωτά και σοκολάτες με το ροζ πιπέρι για το φρουτώδες άρωμά του. Χρησιμοποιείται ευρέως στις εθνικές κουζίνες της Γαλλίας, της Νότιας Αμερικής και των μεσογειακών χωρών.
Οδηγίες χρήσης:
Για νοστιμιά σε σάλτσες, τυριά, σαλάτες και λευκά κρέατα (ψάρι και κοτόπουλο), φρουτοσαλάτες - τα βιβλία μαγειρικής συνιστούν τη χρήση ροζ πιπεριού για ψάρια και ορισμένα λαχανικά, όπως τα σπαράγγια, καθώς μπορεί να αναπτύξει τη λεπτή του γεύση σε τρόφιμα που περιέχουν ελάχιστα άλλα μπαχαρικά. Μπορεί να τριφτεί εύκολα με μαχαίρι ή σε γουδί. Προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος, καθώς η υψηλή θερμοκρασία και το μακρύ μαγείρεμα μπορεί να καταστρέψουν τη γεύση του. Αφού τριφτεί, το άρωμά του εξασθενεί γρήγορα. Το ροζ πιπέρι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για τη διακόσμηση τροφίμων γιατί εντυπωσιάζει με το χρώμα του ή σε αλκοολούχα ποτά - τζιν, τεκίλα. Συνδυάζεται με σκόρδο και λεμονόχορτο.
Συστατικά:
ροζ πιπέρι, καρποί βραζιλιάνικης πιπεριάς (Schinus terebinthifoliа), βιολογικής γεωργίας.
30 γρ.