Η πρωτεΐνη αμυγδάλου είναι πολύ κατάλληλη για άτομα που αναζητούν μια εναλλακτική λύση για τις πρωτεΐνες γαλακτοκομικών (ορού γάλακτος) και σόγιας. Λαμβάνεται με την απολίπανση καρπών αμυγδάλου υψηλής ποιότητας χωρίς τη χρήση χημικών διαλυτών – με μηχανική συμπίεση. Η χονδροειδής πρωτεΐνη αλέθεται σε σκόνη με την τεχνολογία kryonert®, στην οποία οι διεργασίες διεξάγονται χωρίς οξυγόνο και με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Έτσι διατηρούνται οι πολύτιμες πρωτεϊνικές δομές, οι βιταμίνες, τα μέταλλα και οι δευτερογενείς φυτικές ουσίες. Η πρωτεΐνη απορροφάται πολύ καλά από τον οργανισμό και παρατείνει το αίσθημα κορεσμού. Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες: περίπου 53%.
Τρόπος χρήσης:
Προσθέστε 1-2 κ.σ. σε νερό, χυμό, γάλα ξηρών καρπών, σμούθι ή δημητριακά. Συνδυάζεται τόσο με γλυκά, όσο και με αλμυρά τρόφιμα. Ιδιαίτερα κατάλληλη προσθήκη σε πρωτεϊνικά ροφήματα, σμούθι και επιδόρπια λόγω της ευχάριστης ελαφριάς γεύσης του.
Διατροφική αξία ανά 100g:
Ενέργεια – 1567kJ / 375kcal
Λιπαρά – 12 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 1.7 g
Υδατάνθρακες – 7 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 7 g
Φυτικές ίνες – 16 g
Πρωτεΐνες – 53 g
Αλάτι – 0.048 g
Αμινοξέα σε 100 g:
Αλανίνη 2.57 g, Αργινίνη 5,87 g, Ασπαρτικό οξύ 5,85 g, Κυστεΐνη 0,42 g, Γλουταμινικό οξύ 12,59 g, Γλυκίνη 3,38 g, Ιστιδίνη 1,4 g, Ισολευκίνη* 2,06 g, Λευκίνη* 3,56 g, Λυσίνη 1,31 g, Μεθειονίνη 0,32 g, Φαινυλαλανίνη 3,01 g, Προλίνη 2,12 g, Σερίνη 2,98 g, Θρεονίνη 1,55 g, Τρυπτοφάνη 0,51 g, Τυροσίνη 1,54 g, Βαλίνη* 2,61 g.
* αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας
Συστατικά:
βιολογική πρωτεΐνη από καρπούς αμυγδάλου (Amygdalus communis L.).
Περιέχει ξηρούς καρπούς!
125 g