Δροσιστικό, καθαριστικό και γεμάτο αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι προέρχεται από την Κίνα και αποτελεί παραδοσιακό ρόφημα στην περιοχή αυτή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Περιέχει ένζυμα, αμινοξέα, καφεΐνη, φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, εξαιτίας των οποίων, εκτός από την αναζωογονητική του δράση, το πράσινο τσάι έχει μια σειρά από θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Η γεύση και το άρωμά του συνδυάζονται καλά με άλλα τσάγια, όπως μέντα, γιασεμί, βανίλια, ρόδι.
Τρόπος χρήσης:
Βάζουμε ένα ποτήρι νερό να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε 5-10 λεπτά για να κρυώσει στους 80°C περίπου, διαφορετικά το τσάι θα έχει πικρή και δυσάρεστη γεύση. Ρίχνουμε το ελαφρώς κρυωμένο νερό πάνω από 1-2 γρ. πράσινου τσαγιού και το αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και προσθέτουμε γλυκαντικό κατά βούληση. Μπορεί να ψυχθεί στο ψυγείο και να σερβιριστεί με πάγο ως παγωμένο τσάι.
Συνταγή από το Zoyashop Gr
Δροσιστικό ΡόφημαΘα χρειαστούμε:
• 1/2 κ.γ. πράσινο τσάι sencha (αλεσμένο σε σκόνη) • 1 κ.γ. στέβια • 1 φλιτζάνι ρόφημα σόγιας • νερό για ανάδευση • σαντιγί (προαιρετικά)
Ανακατεύουμε το πράσινο τσάι με νερό ώστε να δημιουργηθεί ένας πολτός. Προσθέτουμε το ζεστό ρόφημα σόγιας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στέβια κατά βούληση, πάγο και σαντιγί από πάνω (προαιρετικά).
Συστατικά:
Αποξηραμένα και θρυμματισμένα φύλλα πράσινου τσαγιού sencha (
Camellia sinensis), βιολογικής παραγωγής
30 g