Πράσινες καναδικές φακές, χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (>20%) και πλούσιες σε φυτικές ίνες. Οι πράσινες φακές είναι εύκολες στο βράσιμο, απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό και δεν προκαλούν στομαχικές ενοχλήσεις. Όταν μαγειρεύονται, οι πράσινες φακές διατηρούν μια ελαφρώς έως μέτρια σφιχτή υφή. Είναι κατάλληλες για σαλάτες και συνοδευτικά.
Τρόπος παρασκευής των Πράσινων φακών - χύμα:
Ξεπλύνετε τις φακές κάτω από τρεχούμενο νερό. Βάλτε τες σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό σε αναλογία 1:4 (4 φλιτζάνια νερό προσθέτουμε για κάθε φλιτζάνι φακές). Μόλις πάρουν βράση, αφήνετε να σιγοβράσουν. Χρόνος βρασμού: 18-20 λεπτά.
Διατροφική αξία σε 100 g προϊόντος:
Ενεργειακή αξία 1263kJ/ 300kcal
Λιπαρά - 1,3 g;
Υδατάνθρακες - 63 g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 1,1 g.
Φυτικές ίνες - 11 g;
Πρωτεΐνες - 24 g;
Νάτριο - 0,1 g.
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr