Μικροί νόστιμοι τραγανοί κόκκοι κινόα. Το ποπ κινόα προσθέτει ελαφριά, φρέσκια υφή και τραγανή γεύση σχεδόν σε κάθε γεύμα. Περιχύστε με γάλα ή χυμό και απολαύστε θρεπτικά δημητριακά - μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα δημητριακά. Πασπαλίστε ψιλοκομμένα φρούτα ή παγωτό.
Τρόπος χρήσης:
μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή ως πρόσθετο σε σαλάτες, σούπες, ψητά λαχανικά ή μούσλι.
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Γκρανόλα με Ποπ Κινόα
Θα χρειαστούμε:
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κούπα ποπ κινόα
2 κούπες ωμά αμύγδαλα (θρυμματισμένα)
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
πρέζα θαλασσινό αλάτι
4 κ.σ. λάδι καρύδας
1/4 κούπα σιρόπι σφενδάμου (σιρόπι αγαύης)
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170⁰C για 20 λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα 5-10 λεπτά από την άλλη. Αφήνουμε να κρυώσει.
Συστατικά:
κινόα, βιολογικής γεωργίας.
Μπορεί να περιέχει ίχνη γλουτένης και σιτηρών.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1597kJ/378kcal
Λιπαρά - 4.70g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.80 g
Υδατάνθρακες - 71.60g
εκ των οποίων σάκχαρα - 1.40 g
Φυτικές ίνες - 4.70 g
Πρωτεΐνες - 9.90 g
Αλάτι - 0.010 g
150 g