Τα ποπ αμάραντου είναι μικρές νόστιμες μπαλίτσες με ξεχωριστή γεύση. Προσθέτουν ελαφριά, φρέσκια υφή και τραγανή γεύση σχεδόν σε κάθε γεύμα. Ο αμάρανθος είναι ένα τρόφιμο που δεν περιέχει γλουτένη, αποτελεί πηγή πρωτεΐνης και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Πώς χρησιμοποιούνται τα βιολογικά Ποπ Αμάραντου:
Μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους με δημητριακά ή ξηρούς καρπούς ή με γαλακτοκομικά προϊόντα. Να προστεθούν σε σπιτικά δημητριακά ή γκρανόλα, καθώς και σε σαλάτες, σούπες, ψητά λαχανικά. Ή να συνδυαστούν με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους.
Ενδεικτική συνταγή:
Γκρανόλα με ποπ αμάραντου: 3/4 φλ. ποπ αμάραντου 1 φλ. νιφάδες βρώμης, 3/4 φλ. αποφλοιωμένος κολοκυθόσπορος, 3/4 ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν, 2 κ.σ. τσία, 1 κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κ.σ. βούτυρο, 1/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου, 1/4 φλ. φυστικοβούτυρο, 3/4 φλ. σταφίδες. Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ. Αναμείξτε τη βανίλια, το βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε στα ξηρά συστατικά. Αδειάστε το μείγμα σε λαδόκολλα. Ψήστε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Ανακατεύετε κάθε 5 λεπτά, αποσύρετε, αφήστε να κρυώσει και προσθέστε τις σταφίδες. Φυλάσσεται ερμητικά κλειστό.
Συστατικά:
αμάραντος, βιολογικής γεωργίας
Μπορεί να περιέχει ίχνη διασταυρούμενης πρόσμιξης δημητριακών που περιέχουν γλουτένη (σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη, όλυρα, καμούτ κ.α.).
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1551kJ / 371kcal
Λιπαρά - 4.9g
εκ των οποίων κορεσμένα - 1.5 g
Υδατάνθρακες - 65.1g
εκ των οποίων σάκχαρα - 1.1g
Φυτικές ίνες - 8.3g
Πρωτεΐνες - 12.4g
Αλάτι - 0.01g
150 g