Πλιγούρι, βιολογική γεωργία
Το πλιγούρι παρασκευάζεται από αχνιστούς, αποξηραμένους και θρυμματισμένους κόκκους διαφόρων τύπων σιταριού. Πολύ λίγο από το πίτουρο χάνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας – παραμένει ανεπεξέργαστο και ολικής αλέσεως, αλλά με ελαφριά υφή, υψηλή θρεπτική αξία και ξεχωριστή γεύση ξηρών καρπών. Στη μαγειρική είναι γνωστό ως ένα καλό υποκατάστατο του ρυζιού, καθώς υπερτερεί λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες (18%). Το πλιγούρι είναι το βασικό συστατικό της διάσημης αραβικής σαλάτας ταμπουλέ – με ψιλοκομμένες ντομάτες, μαϊντανό και κρεμμύδια.
Τρόπος χρήσης:
Μουλιάστε σε ζεστό νερό σε αναλογία 1:3 για περίπου 30 λεπτά. Μπορεί να καταναλωθεί ως μεμονωμένο πιάτο ή ως συνοδευτικό, σαν γέμιση, ως προσθήκη σε σαλάτες, σούπες, ακόμη και γλυκισμένο.
Συστατικά:
Πλιγούρι από βιολογική γεωργία
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1448 kJ/ 342 kcal
Λιπαρά - 1.5 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.3 g
Υδατάνθρακες - 66.8 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 2 g
Πρωτεΐνες - 10.6g
Φυτικές ίνες - 9.6g
Αλάτι - 0.006 g
Πληροφορίες για αλλεργιογόνα:
* Περιέχει γλουτένη.
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr