Το πιπέρι Σετσουάν είναι ένα είδος αρωματικού μπαχαρικού, δημοφιλές στην ασιατική κουζίνα και ιδιαίτερα στην Κίνα, απ' όπου προέρχεται. Προέρχεται από τους κατακόκκινους καρπούς ενός θάμνου, οι οποίοι μετά το μάζεμα και την αποξήρανση αποκτούν ένα σκούρο κόκκινο έως καφετί χρώμα. Το πιπέρι Σετσουάν έχει μια χαρακτηριστική ελαφρώς πικάντικη γεύση και ένα φρέσκο άρωμα εσπεριδοειδών που θυμίζει λεμόνια. Οι χρωματιστοί κόκκοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ολόκληροι ή να αλεστούν σε σκόνη. Το πιπέρι Σετσουάν, μαζί με την κανέλα, τον άνηθο, τον γλυκάνισο και το γαρύφαλλο, είναι γνωστά ως τα κλασικά κινεζικά «πέντε μπαχαρικά».
Πώς χρησιμοποιείται το πιπέρι Σετσουάν, σε κόκκους:
Χρησιμοποιήστε το για να καρυκεύσετε θαλασσινά, ριζότο, πατάτες, τόφου, πιάτα με κρέας ή σούπες. Με το πιπέρι Σετσουάν στην Κίνα παρασκευάζονται καραμέλες και άλλα διάφορα γλυκά.
Συστατικά:
Πιπέρι Σετσουάν (Zanthoxylum piperitum).
Η παρουσία στελεχών, μίσχων και αγκαθιών στο προϊόν είναι πιθανή!
Φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από το φως.
20 γρ.