Το όνομα του μπαχαρικού προέρχεται από τις πιπεριές φωτιάς που φυτρώνουν κοντά στον ποταμό Καγιέν, στη Γαλλική Γουιάνα. Χρησιμοποιείται σε ωμά και μαγειρεμένα φαγητά για να προσθέσει μια πικάντικη πινελιά με ελαφρώς καπνιστή νότα, σε μεξικάνικα, ινδικά και μεσανατολίτικα πιάτα. Για καρύκευμα αφεψημάτων, για σούπες, βραστά, μαγειρευτά φαγητά και μαρινάδες.
Πώς χρησιμοποιείται το αλεσμένο βιολογικό πιπέρι καγιέν:
Για το καρύκευμα πατατών φούρνου, αυγών, τυριών, για σούπες, φαγητά με κρέας και σάλτσες μπάρμπεκιου. Χρησιμοποιήστε το στο τέλος του μαγειρέματος. Συνιστάται η χρήση σε μικρές δόσεις, το πιπέρι είναι πολύ καυτερό.
Συστατικά:
Αλεσμένο καυτερό πιπέρι καγιέν* (Capsicum annuum L.)
* Από βιολογική καλλιέργεια
50 γρ.