Όψιμη, πολύ παραγωγική ποικιλία πεπονιού. Προέρχεται από την Ισπανία, όπου είναι ευρέως διαδεδομένη ποικιλία. Την ονομάζουν Piel de Sapo (μεταφράζεται ως «δέρμα βατράχου»). Οι καρποί της ποικιλίας αυτής είναι μεγάλοι, με οβάλ σχήμα και σκούρο πράσινο, ελαφρώς ραβδωτό φλοιό. Το εσωτερικό είναι πολύ γλυκό και ζουμερό (η γεύση του μοιάζει με την ποικιλία Δροσιά μελιού) με ανοιχτό πράσινο χρώμα. Το πεπόνι αυτό συγκομίζεται στα μέσα Οκτωβρίου και αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται εξαιρετικά εύκολα μέχρι τον Ιανουάριο, γεγονός που το χαρακτηρίζει ως «χειμερινό πεπόνι».
Οδηγίες χρήσης για το Πεπόνι ποικιλία Πράσινο χειμωνιάτικο- σπόροι για φύτευση:
Φυτέψτε στο έδαφος από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, τοποθετήστε τους σπόρους (περίπου 4-5) σε γονιμοποιημένες τρύπες σε απόσταση 80 cm μεταξύ τους. Στη συνέχεια, κρατήστε τα στο νερό για 24 ώρες, σκεπάζοντάς τους ελαφρά, ώστε οι τρύπες να παραμείνουν σε εσοχή για να συγκρατούν το νερό από το πότισμα. Μετά το φύτρωμα, αφήνετε το πιο δυνατό φυτό σε κάθε τρύπα, κόβοντας τα υπόλοιπα. Μπορεί να σκαρφαλώνει ή να σέρνεται στο έδαφος.
Σπορά σε προστατευμένο περιβάλλον (θερμοκήπιο): Μάρτιος - Απρίλιος
Σπορά σε εξωτερικούς χώρους: Μάρτιος - Απρίλιος
Συγκομιδή: Ιούλιος - Οκτώβριος
Περιεχόμενο:
Σπόροι πεπονιού (Cucumis melo L. –Codice VML15), ερμητικά κλεισμένοι.
3,5 g