Παστέλι με σουσάμι, μέλι και σταφίδα. Παρασκευάζεται στην Ελλάδα από σουσάμι, μέλι και σταφίδες μέσω ελεγχόμενης βιολογικής καλλιέργειας. Με τραγανή υφή, αυτό το γλυκό επιδόρπιο είναι ένα χορταστικό γρήγορο σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Κατάλληλο για βίγκαν.
Το παστέλι θεωρείται ένα παραδοσιακό επιδόρπιο που τρώγεται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της νηστείας, καθώς είναι όχι μόνο πολύ νόστιμο, αλλά και καλή πηγή ενέργειας. Διαδεδομένο και αγαπημένο από την αρχαιότητα.
Συστατικά:
σουσάμι* 45%, μέλι* 30%, σταφίδες* 25%.
* βιολογικό συστατικό.
Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών.
Διατροφικές αξίες ανά 100g:
Ενεργειακή αξία - 2260kJ / 540kcal;
Λιπαρά - 36,5 g,
εκ των οποίων κορεσμένα - 5,4 g.
Υδατάνθρακες - 40 g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 31,5 g.
Φυτικές ίνες - 6,4 g;
Πρωτεΐνες - 15,7 g;
Αλάτι <0,01 g.
30 g