Παστέλι με μέλι και αμύγδαλα. Παρασκευάζεται στην Ελλάδα από σουσάμι, μέλι και αμύγδαλα ελεγχόμενης βιολογικής καλλιέργειας. Με τραγανή υφή, αυτό το γλυκό επιδόρπιο είναι ένα χορταστικό γρήγορο σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Βίγκαν. Χωρίς ζάχαρη.
Τα παστέλια είναι παραδοσιακά επιδόρπια που τρώγονται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, καθώς είναι όχι μόνο πολύ νόστιμα αλλά και καλή πηγή ενέργειας. Διαδεδομένα και αγαπημένα από την αρχαιότητα.
Συστατικά:
Κόκκοι σουσαμιού* 45%, μέλι* 30%, αμύγδαλα* 25%.
* βιολογικό συστατικό.
Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών.
Διατροφικές αξίες ανά 100g:
Ενεργειακή αξία - 2304kJ / 554kcal;
Λιπαρά - 38 g,
εκ των οποίων κορεσμένα - 5,8 g.
Υδατάνθρακες - 32,8 g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 28 g.
Φυτικές ίνες - 9,4 g;
Πρωτεΐνες - 15,6 g;
Αλάτι <0,01 g.
30 g