Άριστης ποιότητας παπαρουνόσπορος από βιολογική καλλιέργεια. Χρησιμοποιήστε τον ως καρύκευμα ή για διακόσμηση, για παράδειγμα σε αρτοσκευάσματα και γλυκά. Οι ελαιούχοι σπόροι λαμβάνονται από την παπαρούνα (Papaver somniferum). Διάφοροι αρχαίοι πολιτισμοί μάζευαν τους μικροσκοπικούς γκριζόμαυρους σπόρους από αποξηραμένους λοβούς και η χρήση των σπόρων είχε καταγραφεί στα έργα τους στον τομέα της παραδοσιακής ιατρικής. Για παράδειγμα, ένας αιγυπτιακός πάπυρος που χρονολογείται περίπου στο 1550 π.Χ. αναφέρει ότι η παπαρούνα είναι ηρεμιστικό. Ο Μινωικός πολιτισμός (περίπου 2700 έως 1450 π.Χ.) – ένας πολιτισμός της Εποχής του Χαλκού που ξεκίνησε από την Κρήτη είχε καλλιεργήσει την παπαρούνα για τους σπόρους της.
Προτάσεις χρήσης:
Οι ολόκληροι σπόροι χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό και ως διακόσμηση σε πολλά αρτοσκευάσματα και γλυκά – μέσα στη ζύμη ή πασπαλισμένοι από πάνω. Χρησιμοποιούνται στα δημοφιλή μάφινς με παπαρουνόσπορο, σε παξιμάδια, κουλούρια και κέικ. Ο παπαρουνόσπορος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως το σουσάμι – για πασπάλισμα σε πίτες για χάμπουργκερ ή για μπάρες δημητριακών.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια – 2189kJ / 525kcal
Λιπαρά – 41.6 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 4.5 g
Υδατάνθρακες – 28.10 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 3.00 g
Φυτικές ίνες – 19.5 g
Πρωτεΐνες – 18.00 g
Αλάτι – 0.03 g
Συστατικά:
βιολογικός παπαρουνόσπορος
Μπορεί να περιέχει ίχνη σόγιας, σουσαμιού, γλουτένης, ξηρών καρπών και φιστικιών.
100 g