Το Wasabi είναι μια πικάντικη πράσινη πάστα που παρασκευάζεται από ιαπωνικό χρένο. Παραδοσιακά στην ιαπωνική κουλτούρα, το wasabi σερβίρεται με σάλτσα σόγιας. Η πάστα και η σάλτσα σόγιας αναμειγνύονται και τα ρολά σούσι βυθίζονται συχνότερα σε αυτά. Η πικάντικη πάστα είναι επίσης πολύ κατάλληλη για τόφου, σαλάτες, ντρέσινγκ ή ντιπ. Στην ιαπωνική κουζίνα, το wasabi χρησιμοποιείται για να καρυκεύσει το κρέας, τα θαλασσινά και το ρύζι.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενεργειακή αξία - 1014kJ / 241kcal;
Λιπαρά - 7.3 g,
εκ των οποίων κορεσμένα - 1.1 g;
Υδατάνθρακες - 35 g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 24 g;
Φυτικές ίνες - 5.4 g;
Πρωτεΐνες - 6.1 g;
Αλάτι - 5.2 g.
Συστατικά της Πάστας Wasabi - ΒΙΟ:
σιρόπι βύνης* (κριθάρι*), νερό, wasabi* (Wasabia japonica) 10%, χρένο*, μουστάρδα*, θαλασσινό αλάτι, ηλιέλαιο*, ξύδι ρυζιού*, σκόνη τσίλι*, κουρκουμάς σε σκόνη*.
*συστατικά βιολογικής γεωργίας.
Μπορεί να περιέχει ίχνη σόγιας, γλουτένης και σουσάμι. Μετά το άνοιγμα, διατηρείται σε δροσερό μέρος και μακριά από το φως του ήλιου.
30 g