Το μπρόκολο είναι μέρος του μενού των σύγχρονων ανθρώπων με ενδιαφέροντα και συνήθειες στην υγιεινή διατροφή. Η λέξη broccolo (ιταλικά) σημαίνει "ανθισμένες κορυφές του λάχανου" και το μπρόκολο είναι ένα πράσινο φυτό που ανήκει στο γένος των λάχανων και του οποίου ο βλαστός και η ανθισμένη κεφαλή τρώγονται ως λαχανικό. Το αλεσμένο μπρόκολο σε σκόνη παρασκευάζεται από φρέσκα λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας που συγκομίζονται, καθαρίζονται, πλένονται και ζεματίζονται. Τεμαχίζονται και αποξηραίνονται στον αέρα, μέσω μιας συνεχούς διαδικασίας ξήρανσης που συμβάλλει στη διατήρηση του χρώματος, της ελαφρώς γλυκιάς γεύσης και του αρώματος του μπρόκολου, και στη συνέχεια αλέθονται. Δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά, πρόσθετα ή ενισχυτικά γεύσης. Χωρίς ΓΤΟ.
Τα φρέσκα λαχανικά, καθώς και η σκόνη μπρόκολου περιέχουν ιχνοστοιχεία και μέταλλα όπως κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και θείο. Περιέχουν επίσης βιοτίνη, βιταμίνες Β9, Β3, Ε, C, β-καροτένιο και άλλες φυτοχημικές ουσίες.
Τρόπος χρήσης:
Μπορείτε να το προσθέσετε σε χυμούς ή σμούθι, να το διαλύσετε σε ένα ποτήρι νερό για ένα πράσινο ρόφημα ή να το χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή σάλτσας, πατέ, κρεμοσουπών και φαγητών. Προσθέστε στο πέστο ή χρησιμοποιήστε το για να προσθέσετε χρώμα και επιπλέον θρεπτική αξία. Είναι προτιμότερο να μην το αναμειγνύετε με ζεστά ροφήματα και τρόφιμα, ώστε να μην εξουδετερώνονται τα ενεργά ένζυμα.
Διατροφική αξία ανά 100g:
Ενέργεια - 918kJ / 195kcal
Λιπαρά - 2.45g,
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.45g
Υδατάνθρακες - 17.1g
εκ των οποίων σάκχαρα - 17g
Πρωτεΐνες - 18g
Φυτικές ίνες - 16.7g
Νάτριο - 1088mg
Συστατικά:
μπρόκολο (Brassica oleracea var. Italica) σε σκόνη, από βιολογική παραγωγή.
125 g