Ένα πολύ αρχαίο είδος μπιζελιού, εγγενές στη Μέση Ανατολή. Έχει μωβ λοβούς που είναι αρχικά πράσινοι αλλά γίνονται σκούροι και μωβ όταν ωριμάσουν. Ο λόγος που δεν ξέρουμε πολύ για αυτή την ποικιλία σήμερα, είναι ότι μαζεύεται στο χέρι σκύβοντας. Κάτι που προφανώς παίρνει πολύ χρόνο. Αυτό έχει αποθαρρύνει την καλλιέργεια αυτής, και άλλων παλαιών, μικρότερων ποικιλιών οσπρίων, τόσο που αυτό το μικρό αλλά νόστιμο μπιζέλι...είναι σχετικά άγνωστο σήμερα.
Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το όσπριο από τα άλλα με την πρώτη ματιά είναι το σχήμα και το χρώμα του. Είναι σχεδόν τέλεια σφαιρικό, παρόμοιο με το κλασικό μπιζέλι, με πιο ζαρωμένη φλούδα (γιατί είναι ξερό φασόλι) και πολύχρωμο. Στην ίδια σοδειά μπορούμε να βρούμε κάποια ποσοστά πιο πράσινης, πιο καφέ ή πιο «γκρίζας» Roveja. Το τελικό πιάτο είναι επομένως απολύτως πολύχρωμο και έχει πάντα μια ελκυστική εμφάνιση. Η γεύση του είναι ένα μείγμα από ρεβίθια και φακές. Η εμφάνιση του αποξηραμένου οσπρίου δίνει την εντύπωση μιας αρχαίας και πολύτιμης τροφής.
Οδηγίες χρήσης για τα Μπιζέλια - σπόροι για φύτευση:
Οι σπόροι σπέρνονται το φθινόπωρο ή την άνοιξη σε σειρές σε απόσταση 50 εκ. μεταξύ τους. Ακολουθεί μία κανονική φροντίδα για τις καλλιέργειες μπιζελιού. Η συγκομιδή γίνεται το καλοκαίρι, όταν οι λοβοί αποκτούν μωβ απόχρωση.
Σπορά σε προστατευμένο περιβάλλον (σπορόφυτα): Όχι
Σπορά σε εξωτερικούς χώρους: Σεπτέμβριος - Οκτώβριος
Συγκομιδή: Ιούνιος - Αύγουστος
Περιεχόμενο:
Σπόροι μπιζελιού (Pisum Arvense – Codice ZRV0107), ερμητικά κλεισμένοι.
15 g