Η μελάσα ροδιού είναι ένα φυσικό προϊόν με μοναδική γλυκόξινη γεύση. Είναι ιδανική για τον αρωματισμό ντιπ λαχανικών, ως ντρέσινγκ σαλάτας, προστίθεται σε μαρινάδες κρέατος και ψαριών, ως σάλτσα για ψητούς ξηρούς καρπούς, πατατάκια ή τηγανητές πατάτες. Χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή επιδορπίων, ενώ αραιωμένη με νερό γίνεται ένα ωραίο ρόφημα – θρεπτικό και νόστιμο.
Η μελάσα ροδιού παράγεται από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στο βόρειο Λίβανο, στις ακτές της Μεσογείου. Στην παραγωγή της δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνητά συντηρητικά, χρωστικές ή αρωματικές ουσίες.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ. μελάσσας ροδιού:
Ενέργεια: 137kJ / 323kcal
Λιπαρά 0.5 g
εκ των οποίων κορεσμένα 0.1 g
Υδατάνθρακες 79.2 g
εκ των οποίων σάκχαρα 48.7 g
Φυτικές ίνες 0.5 g
Πρωτεΐνες 0.1 g
Αλάτι 0.35 g
Συστατικά:
100% μελάσα από ρόδι
150 ml