Με το μείγμα για ψωμί βρώμης χωρίς γλουτένη μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμα αφράτα ψωμάκια βρώμης. Ιδανικά για πρωινό ή για μεσημεριανό γεύμα. Το μείγμα για ψωμί χωρίς γλουτένη αποτελείται μόνο από βιολογικά συστατικά και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Παρασκευάζεται εύκολα και μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα.
Πώς χρησιμοποιείται το Μείγμα για Ψωμάκια Βρώμης Χωρίς Γλουτένη – Bio:
Θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο Μείγμα χωρίς γλουτένη για ψωμάκια βρώμης
- 6 g μαγιά (φρέσκια, χωρίς γλουτένη)
- 650 ml χλιαρό νερό
- Βρώμη χωρίς γλουτένη (προαιρετικά)
- Λίπος της επιλογής σας
Χρησιμοποιήστε ένα σκεύος με διαστάσεις περίπου 14 x 20 cm και με ύψος τουλάχιστον 6 cm. Περίπου 1,8 λίτρα.
Καλύψτε το σκεύος με μεμβράνη και αλείψτε τη μεμβράνη με λίγο βούτυρο.
Χρησιμοποιήστε μεγάλο μπολ ανάμειξης και αναδευτήρα.
Προσθέστε τη μαγιά στο νερό και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα χωρίς γλουτένη, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος πολτός χωρίς σβώλους.
Αδειάστε αμέσως το μείγμα στο σκεύος. Αν θέλετε, πασπαλίστε με λίγο βρώμη χωρίς γλουτένη.
Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει καλά, βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Κατά προτίμηση τη νύχτα.
Βάλτε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το σκεύος κρατώντας τη μεμβράνη.
Μπορείτε πλέον να κόψετε εύκολα σε 8 κομμάτια και να τα τοποθετήσετε προσεκτικά σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Τα ψωμάκια ψήνονται για περίπου 20 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 1/2 ώρα πριν το σερβίρισμα.
Συστατικά:
Αλεύρι βρώμης* (χωρίς γλουτένη) 58%, αλεύρι ρεβιθιού*, αλεύρι καλαμποκιού ολικής άλεσης*, κελύφη λιναρόσπορου/λιναρόσπορος*, αλάτι (με προσθήκη ιωδίου)
* από βιολογική γεωργία.
440 g