Μείγμα Μπαχαρικών για Τσάνα Μασάλα – Bio - Zoyashop

Μείγμα Μπαχαρικών για Τσάνα Μασάλα – Bio, ZoyaShop ®, 50 γρ.

Τιμή: € 4.45 (€ 8.90 / 100 γρ.)

Κατασκευαστής: ZoyaShop ®
BB date: 23-04-2026
Προέλευση: Γερμανία
SKU: SKU9180
Σε απόθεμα:
Ποσότητα:
-
+
€ 4.45
Προσθήκη στη Wishlist


Μείγμα μπαχαρικών για κάρυ με ρεβίθια

Το μείγμα μπαχαρικών δημιουργήθηκε για την παρασκευή του πικάντικου χορτοφαγικού ινδικού πιάτου Τσάνα Μασάλα (κάρυ από ρεβίθια), ένα από τα πιο δημοφιλή χορτοφαγικά πιάτα που προέρχονται από τη Βόρεια Ινδία και το Πακιστάν, όπου τα ρεβίθια καλλιεργούνται ευρέως. Το κύριο συστατικό του είναι τα ρεβίθια (chana στα χίντι) και τρώγεται συνήθως με τηγανητό πλατύ ψωμί. Το δημοφιλές κάρυ αποτελεί μέρος του μενού τόσο των πάγκων του δρόμου όσο και των εστιατορίων. Στο μείγμα μπαχαρικών για το Τσάνα Μασάλα, το βιολογικό μάνγκο δίνει μια ευχάριστη ξινή νότα που συνδυάζεται με τον κόλιανδρο, το κύμινο, την κανέλα, το τζίντζερ και το τσίλι. Το φαγητό αποτελείται συνήθως από ρεβίθια με κρεμμύδια και ψιλοκομμένες ντομάτες.

Οδηγίες χρήσης του μείγματος μπαχαρικών Τσάνα Μασάλα – Bio:

2 κ.γ. Τσάνα Μασάλα ανά 100 γρ.υλικών ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιήστε το για να αρωματίσετε ρεβίθια, φακές, φασόλια, σπανάκι.

Συστατικά:

μάνγκο*, κύμινο*, πιπερόριζα*, κόλιανδρος*, γκαράμ μασάλα*, κουρκουμάς*, τσίλι*, κανέλα*, γαρύφαλλο*, αλάτι.
* από βιολογική παραγωγή
Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Συνταγή για κάρυ με ρεβίθια:

Το κάρυ με ρεβίθια (Τσάνα Μασάλα) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χορτοφαγικά πιάτα στην Ινδία, προερχόμενο από τη Βόρεια Ινδία και το Πακιστάν, όπου τα ρεβίθια καλλιεργούνται ευρέως. Τα ρεβίθια είναι ένα τρόφιμο υψηλής ενεργειακής αξίας με πλούσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το κάρυ με ρεβίθια έχει πολλές παραλλαγές που περιλαμβάνουν φακές, διάφορα είδη φασολιών, σπανάκι και άλλα.

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 70 λεπτά | Μερίδες: 4

Επιπλέον συστατικά που θα χρειαστείτε:
* 450 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια (2 κονσέρβες των 400 γρ.)
* 4 κρεμμύδια (400 γρ.)
* 4 εκ. τζίντζερ (1 κ.σ.σε τριμμένη μορφή)
* 7 σκελίδες σκόρδο (1 κ.σ.σε τριμμένη μορφή)
* 2 κονσέρβες ντομάτας 400 γρ. (ή 1 κιλό φρέσκες ντομάτες)
* 8 κ.σ. λάδι
* 1-2 τσίλι (προαιρετικά)
* φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά για πασπάλισμα)
* ρύζι μπασμάτι (για γαρνιτούρα)
* αλάτι

Εκτέλεση:
1. Τρίψτε / αλέστε στο μπλέντερ 7 σκελίδες σκόρδο και ένα κομμάτι πιπερόριζα 4 εκατοστών και σχηματίστε μια πάστα. 2. Ψιλοκόψτε 4 κρεμμύδια (400 γρ.) και 1-2 πιπεριές τσίλι (αν χρησιμοποιείτε). 3. Ψιλοκόψτε ή αλέστε στο μπλέντερ 1 κιλό φρέσκες ντομάτες ή 2 κονσέρβες των 400 γρ. 4. Στραγγίστε και ξεπλύνετε 2 κονσέρβες ρεβίθια των 400 γρ.

Μαγείρεμα:
Ζεστάνετε 8 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε σε αυτό το περιεχόμενο του πακέτου №1 για 30-60 δευτερόλεπτα. •Προσθέστε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 20-25 λεπτά), ανακατεύοντας περιστασιακά. •Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκες ντομάτες, ψιλοκόψτε τις ή αλέστε τις στο μπλέντερ. •Προσθέστε το περιεχόμενο του πακέτου №2 και το πακέτο τσίλι (προαιρετικά). Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε τις σε χαμηλή φωτιά για 15-30 λεπτά (30 λεπτά αν χρησιμοποιείτε φρέσκες ντομάτες). •Προσθέστε τα βρασμένα ρεβίθια και νερό αν χρειαστεί. Μόλις πάρει βράση, σιγοβράστε για 4-5 λεπτά. •Προσθέστε το περιεχόμενο ενός πακέτου Τσάνα Μασάλα. •Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι κατά βούληση. •Προσθέστε περισσότερο νερό αν θέλετε περισσότερη σάλτσα και σιγοβράστε για 4-5 λεπτά. •Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά). Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι. (*Οι χρόνοι που αναγράφονται είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πάχος και το υλικό των μαγειρικών σκευών που χρησιμοποιούνται και την εστία.)

50 γρ.

Προτεινόμενα Προιόντα

  • Αγορά Η Τιμή μας: € 3.85
    Κλασικό μπαχαρικό για ρύζι μπιριάνι. Μείγμα βιολογικών μπαχαρικών για αυθεντική νοτιοασιατική γεύση. Ο κόλιανδρος, το κύμινο, η πάπρικα και το σκόρδο αναμειγνύονται για μια αρμονική βάση που συμπληρώνεται από την πιπερόριζα και το μαύρο πιπέρι και αποκτά ολοκληρωμένη γεύση από το κάρδαμο και την κανέλα.
  • Αγορά Η Τιμή μας: € 2.45 € 3.85
    Το Μασάλα είναι ένα κλασικό μπαχαρικό της ινδικής κουζίνας. Το πικάντικο μείγμα για ταντούρι χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τρίψιμο (ξηρή μαρινάδα) σε κρέας, ιδίως πουλερικά, αλλά είναι επίσης είναι κατάλληλο για λαχανικά ή πανάρισμα τυριού.

Αγοραστές που αγόρασαν αυτό το είδος επίσης αγόρασαν

Δείξε τα επόμενα 5 προιόντα

Αίτηση πληροφοριών γι'αυτό το προιόν

* Το όνομα, το email και τα προσωπικά σας δεδομένα θα επεξεργαστούν σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου μας


Facebook chat