Μαύρα μούρα γκότζι μπέρι σε σκόνη. Το φυτό είναι γνωστό με το όνομα "Black Goji" (μαύρο γκότζι), αλλά στην πραγματικότητα ο καρπός έχει σκούρο μοβ χρώμα. Γλυκόξινα με ελαφρώς πικρές νότες, τα μούρα αυτά είναι γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Χρησιμοποιούνται ως φυσική χρωστική ουσία η οποία, όταν προστίθεται σε υγρά ή πιάτα, τα δίνει έντονο μωβ χρώμα. Τα μαύρα μούρα γκότζι μπορούν να προσθέσουν ένα ενδιαφέρον χρώμα στα δημητριακά πρωινού, στα ωμά επιδόρπια και στα ζυμαρικά, ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προετοιμασία άλλων γλυκών και αλμυρών πιάτων, όπως εκλεκτά γαλλικά μακαρόν, εκλεπτυσμένα κέικ ή κομψές στρώσεις για τούρτες. Χωρίς ΓΤΟ.
Τρόπος χρήσης:
χρησιμοποιήστε το σε smoothies, χυμούς και σπιτικά παγωτά. Πασπαλίστε πάνω από γιαούρτι, γκρανόλα ή την αγαπημένη σας φρουτοσαλάτα. Μπορείτε να το αναμείξετε με νερό και να φτιάξετε χυμό από μαύρα μούρα γκότζι, ο οποίος είναι τόσο νόστιμος όσο και θρεπτικός.
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Τροπικό Μοβ Σμούθι
(εύκολη συνταγή)Θα χρειαστούμε:
1 κούπα κατεψυγμένο μάνγκο
1 κούπα κατεψυγμένος ανανάς
1 φρέσκια μπανάνα
150 ml ρόφημα βρώμης ή της επιλογής σας
1 κ.γ. σκόνη μαύρων μούρων goji
Τοποθετούμε τα φρούτα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ρόφημα βρώμης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Για πιο πυκνή υφή, χρησιμοποιήστε κατεψυγμένη μπανάνα. Αδειάστε το έτοιμο smoothie σε ένα ποτήρι, προσθέστε τα αγαπημένα σας διακοσμητικά και απολαύστε!
Συστατικά:
χυμός μαύρων μούρων γκότζι μπέρι (
Lycium ruthenicum Murr.) σε σκόνη.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 845kJ / 203kcal
Λιπαρά - 4.4g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.92g
Υδατάνθρακες - 43.0g
εκ των οποίων σάκχαρα - 6.7g
Φυτικές ίνες - 15.0g
Πρωτεΐνες - 26.0g
Αμινοξέα - 6.8g
Αλάτι - 0.81g
Ασβέστιο - 766mg
Ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες (OPCs) - 3.6g
70 γρ.