Ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο Muscovado με σκούρο βαθύ χρώμα λόγω της μεγαλύτερης παρουσίας μελάσσας στη σύνθεσή της. Έχει πιο υγρή υφή, γλυκό άρωμα και πλούσια γεύση καραμέλας με μια πολύ διακριτική πικρή νότα. Παράγεται με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση και είναι εμπλουτισμένη με βιολογική μελάσσα ζαχαροκάλαμου. Λόγω της ιδιαίτερης καραμελένιας γεύσης της, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για χρήση σε συνταγές για αρτοσκευάσματα, κέικ σοκολάτας και φρούτων, μπισκότα και γλυκά. Το τσάι Masala και ο ινδικός καφές φίλτρου γλυκαίνονται παραδοσιακά με muscovado.
Ενδιαφέρον είναι πως η ονομασία της ζάχαρης Muscovado προέρχεται από τα πορτογαλικά και σημαίνει «ακατέργαστη, ανεπεξέργαστη».
Τρόπος χρήσης:
Είναι κατάλληλη για συνταγές που περιέχουν σοκολάτα. Προσδίδει ξεχωριστή γεύση σε κέικ φρούτων και μαρινάδες, πασπαλισμένη πάνω σε πόριτζ ή σε πουτίγκες ως τελική στρώση ζάχαρης από πάνω. Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πασπαλίστε και αφήστε για τουλάχιστον μισή ώρα. Η ζάχαρη Muscovado μπορεί να προστεθεί σε σάλτσα μπάρμπεκιου ή σε πικάντικα φαγητά. Εάν η ζάχαρη σκληρύνει, τοποθετήστε την σε ένα μπολ και καλύψτε την με ένα υγρό πανί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Συστατικά:
σκούρα ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο Muscovado.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια: 1660kJ/390kcal
Λιπαρά – 0 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0 g
Υδατάνθρακες – 97.2 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 97.2 g
Πρωτεΐνες – ίχνη
Αλάτι – 0 g
500 g