Το διττανθρακικό νάτριο ονομάζεται επίσης μαγειρική σόδα και χρησιμοποιείται κυρίως ως κόπτης μπισκότων για ψήσιμο (ψωμί, αρτοσκευάσματα κ.λπ.). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο στην παρασκευή πρώτων οσπρίων, μειώνοντας το χρόνο προετοιμασίας. Εξουδετερώνει την οξύτητα των τοματών. Προκειμένου να παρουσιάσει τις ιδιότητες οξίνισης (να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστής), το όξινο ανθρακικό σόδα πρέπει να έρχεται σε επαφή με ένα συστατικό οξέος (κακάο, μέλι, γαλακτοκομικό προϊόν, ζάχαρη, φρούτα κλπ.) Και υπό τη θερμότητα (πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου). ).
Στα καλλυντικά μπορεί να προστεθεί σε αποσμητικά, μάσκες και άλλα οικιακά καλλυντικά ή να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο οικιακών καθαριστικών.
Χρήση Μαγειρική Σόδα - Χύμα:
Ανακατέψτε 1 κουτ. σκόνη ψησίματος με 1/4 κουταλάκι σούπας μαγειρική σόδα (1 κουταλάκι για 400 γραμμάρια αλεύρι). Χρησιμοποιήστε διττανθρακικό σόδα στις συνιστώμενες δόσεις (μικρές ποσότητες). Η προσθήκη μεγαλύτερων ποσοτήτων προϊόντος δεν θα καταστήσει το τελικό προϊόν πιο πλούσιο, αλλά διατρέχετε τον κίνδυνο να έχετε μια μάλλον αλμυρή γεύση και ένα σκούρο καφέ χρώμα. Σας προτείνουμε να προσθέσετε μαγειρική σόδα στο τέλος της προετοιμασίας των μαγειρικών σας προϊόντων.
Συνταγή από την Zoya BG
Αποσμητική κρέμα με μαγειρική σόδα
Τι χρειάζεται;
• 3 κουταλιές της σούπας διττανθρακικό νάτριο
• 5 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
• 2 κουταλιές της σούπας όργωμα σκόνης
• 2 κουτ κερί καρναούμπα
• 3k. αιθέριο έλαιο γλυκού πορτοκαλιού
• 2k. αιθέριο έλαιο λεβάντας
• 1k. αιθέριο έλαιο μέντας
Λιώνουμε το βούτυρο και το κερί σε υδατόλουτρο. Προσθέστε τη σόδα ψησίματος, το araru και τα αιθέρια έλαια και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα σε κατάλληλο βάζο και εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα.
Συστατικά:
διττανθρακικό νάτριο
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr