Οι σπόροι μάραθου έχουν γλυκιά και πιπεράτη γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα που οφείλεται στο αιθέριο έλαιο που περιέχουν. Χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό για να προσδώσουν μια ήπια γεύση γλυκάνισου και ένα γλυκό ζεστό άρωμα σε τρόφιμα και ροφήματα. Οι αποξηραμένοι σπόροι μοιάζουν με τους σπόρους κύμινου σε εμφάνιση, αλλά είναι πιο πράσινοι. Είναι κατάλληλοι για τον αρωματισμό λαχανικών και βολβών, γαλάτων ξηρών καρπών και τυριών, καθώς και γαλακτοκομικών προϊόντων. Χρησιμοποιήστε τους μόνους τους ή σε συνδυασμούς μπαχαρικών όπως το κινέζικο «πέντε αρώματα» ή το ινδικό παντς φοράν.
Οι σπόροι μάραθου χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, τη φαρμακευτική, τη βιομηχανία τροφίμων, την κονσερβοποιία και τη βιομηχανία καλλυντικών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή νερού μάραθου με τη μορφή αφεψήματος για κολικούς και για την ομαλοποίηση του εντερικού περισταλτισμού. Είναι γνωστοί ως σύμβολο μακροζωίας σε πολλές χώρες του κόσμου.
Οδηγίες χρήσης:
Αρωματίστε σαρμαδάκια, γεμιστές πιπεριές, ψάρια και φαγητά με πατάτες. Προσθέστε σε ψωμιά, μπισκότα, κάρυ, σάλτσες ή τσάτνεϊ. Όταν αλέθονται, θρυμματίζονται σε γουδί ή ψήνονται, οι σπόροι απελευθερώνουν περισσότερο άρωμα από ό,τι αν χρησιμοποιηθούν ολόκληροι.
Συστατικά:
Σπόροι μάραθου (Foeniculum vulgare), βιολογική παραγωγή
60 γρ.