Με αυτό το λούκουμα, επιλέγετε όχι μόνο προϊόν άριστης ποιότητας, που προέρχεται απευθείας από μικρούς περουβιανούς συνεταιρισμούς, αλλά και δίκαιη μεταχείριση, αμοιβή και υποστήριξη για τους ανθρώπους για τους οποίους η καλλιέργεια και η επεξεργασία του λούκουμα είναι πολύτιμη παράδοση, βιοπορισμός και τρόπος ζωής.
Ο καρπός λούκουμα, αφυδατωμένος και τριμμένος σε ψιλή πούδρα, έχει μια φυσικά γλυκιά, απαλή γεύση και άρωμα που θυμίζει σιρόπι σφενδάμου, καστανή ζάχαρη και καραμέλα. Έχει την ικανότητα να κάνει την υφή των τροφίμων εξαιρετικά κρεμώδη και λεία, καθιστώντας το ιδανικό γλυκαντικό για σμούθι, παγωτό μπανάνα, επιδόρπια όπως τσιζκέικ, πουτίγκες με τσία και πολλά άλλα. Συνδυάζεται εξαιρετικά με σοκολάτα και κακάο, πασπαλισμένο πάνω σε φρέσκα φρούτα ή προστιθέμενο σε γιαούρτι, δημητριακά και βρώμη.
Η ανοιχτόχρωμη καφέ σκόνη, που κατάγεται από το Περού, έχει γίνει ένα αγαπημένο, εναλλακτικό υποκατάστατο της ζάχαρης σε όλο τον κόσμο και ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης της σε συνδυασμό με την ευχάριστα γλυκιά γεύση την καθιστούν κατάλληλη για άτομα που παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.
Συνταγή από το Zoyashop Gr
Σμούθι Μπανάνας με Μάκα, Τσία και Λούκουμα
Θα χρειαστούμε:
• 250 ml γάλα αμυγδάλου • 2 κ.σ. μάκα σε σκόνη • 2 κ.σ. σπόρους τσία • 1 κ.σ. λούκουμα • 1 κ.σ. λάδι καρύδας • 1 μπανάνα • 1-2 κ.γ. θρυμματισμένους κόκκους κακάο ή κακάο σε σκόνη
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά και τα χτυπάμε.
Συστατικά:
Καρποί λούκουμα* (Pouteria lucuma) σε σκόνη
*προϊόν βιολογικής γεωργίας
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1522kJ / 358kcal
Λιπαρά - 1.2g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.15g
Υδατάνθρακες - 81.9g
εκ των οποίων σάκχαρα - 24.8g
Πρωτεΐνες - 5.0g
Αλάτι - 0.05g
Φώσφορος - 186mg
Ασβέστιο - 92mg
Σίδηρος - 4.6mg
150 g