Το κόμμι γκουάρ εξάγεται από τους σπόρους ενός οσπριοειδούς φυτού γνωστού ως ινδικό φασόλι. Αποτελείται κυρίως από πολυσακχαρίτες με υψηλό μοριακό βάρος. Στην σπιτική κουζίνα, το κόμμι γκουάρ χρησιμοποιείται συχνά ως πηκτικό σε μαρμελάδες, ζελέδες, σάλτσες, κρέμες και κέτσαπ. Ως σταθεροποιητής ή γαλακτωματοποιητής, διατηρεί τα μείγματα ομοιογενή και ομοιόμορφα. Δίνει κρεμώδη συνοχή και πυκνότητα στα προϊόντα κατά την προετοιμασία των αγαπημένων σας συνταγών. Προστίθεται σε άλευρα χωρίς γλουτένη για να προσδώσει ελαστικότητα στη ζύμη. Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκαν.
Πώς χρησιμοποιείται το Κόμμι Γκουάρ - Bio:
Χρησιμοποιήστε το με μέτρο ανάλογα με την επιθυμητή υφή των τροφίμων που φτιάχνετε - αρτοσκευάσματα, γέμιση γλυκών και σάλτσες. Κατάλληλο και για την παρασκευή σπιτικού παγωτού ή επιδορπίων που σερβίρονται κρύα. Για ελαφριά πύκνωση, χρησιμοποιήστε 3 g (περίπου 1 κ.γ.) ανά 250 ml υγρού.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 778 kJ / 186 kcal
Λιπαρά 1 g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,3 g
Υδατάνθρακες 1 g
εκ των οποίων σάκχαρα 1 g
Φυτικές ίνες 82 g
Πρωτεΐνες 5 g
Αλάτι 0,55 g
Συστατικά:
αλεσμένο ενδοσπέρμιο σπόρων φασολιού Γκουάρ (Cyamopsis tetragonoloba), από βιολογική παραγωγή.
Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος προστατευμένο από το άμεσο ηλιακό φως.
150 γρ.