Καλλιέργεια Εκκίνησης Γιαουρτιού Μπίφιδο - Zoyashop

Καλλιέργεια Εκκίνησης Γιαουρτιού Μπίφιδο, Genesis Laboratories, 10 pcs

Τιμή: € 10.55 (€ 1.06 / 1 pcs)

Τα Αγαπημένα μας προϊόντα
  • Προϊόντα από τη Βουλγαρία
Expected delivery date
Κατασκευαστής: Genesis Laboratories
BB date: 31-03-2026
Προέλευση: Βουλγαρία
SKU: SKU10738
Σε απόθεμα:
Ποσότητα:
-
+
€ 10.55
Προσθήκη στη Wishlist


Καλλιέργεια γιαουρτιού, εμπλουτισμένη με σύμπλεγμα μπιφιδοβακτηρίων

Η καλλιέργεια εκκίνησης гιαουρτιού Μπίφιδο περιέχει επιλεγμένη καλλιέργεια γιαουρτιού, εμπλουτισμένη με σύμπλεγμα μπιφιδοβακτηρίων. Τα μπιφιδοβακτήρια αποτελούν μέρος της φυσικής εντερικής μικροχλωρίδας του ανθρώπου και είναι παρόντα στον οργανισμό από πολύ μικρή ηλικία. Κάθε φακελάκι είναι αρκετό για την οξίνιση 1 έως 5 λίτρων γάλακτος.

Οι καλλιέργειες εκκίνησης για την παρασκευή γαλακτικών προϊόντων στο σπίτι είναι βακτηριακές καλλιέργειες συμπυκνωμένες σε γαλακτικό μέσο, αποξηραμένες με κατάψυξη και συσκευασμένες σε σακουλάκια από φύλλο αλουμινίου τριών στρώσεων. Περιέχουν επιλεγμένα στελέχη μικροοργανισμών γαλακτικού οξέος και μπιφιντοβακτηρίων με αποδεδειγμένες προβιοτικές ιδιότητες. Δεν περιέχουν βοηθητικά, συντηρητικά ή γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Οι καλλιέργειες εκκίνησης προσφέρουν τη δυνατότητα οικιακής παρασκευής και κατανάλωσης προϊόντων γαλακτικού οξέος χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Τρόπος παρασκευής:

Βράζουμε το γάλα. Το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία 39-45°С. Προσθέτουμε την καλλιέργεια εκκίνησης από ένα φακελάκι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί και αδειάζουμε σε κατάλληλα δοχεία. Το ξινό γάλα αφήνεται να ζυμωθεί στους 39°C για 8 ÷ 10 ώρες χωρίς να ανακατεύεται. Για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία ζύμωσης, χρησιμοποιήστε συσκευή γιαουρτιού ή δοχείο με χοντρό τοίχωμα, το οποίο τοποθετείται σε ζεστό μέρος (σε φούρνο με θερμοκρασία όχι υψηλότερη από 40 °C). Εάν η πήξη γίνει το βράδυ, το γάλα θα έχει πήξει το επόμενο πρωί. Βάλτε το στο ψυγείο χωρίς να το ανακατέψετε. Το τελικό προϊόν έχει μέτρια παχύρρευστη υφή. Αυτό οφείλεται στους ευεργετικούς πολυσακχαρίτες που παράγονται από τα μπιφιδοβακτήρια. Η ποιότητα του τελικού προϊόντος εξαρτάται από την ποιότητα του φρέσκου γάλακτος που χρησιμοποιείτε. Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, δοκιμάστε με άλλο γάλα. (Φροντίστε να κρυώσει στο ψυγείο χωρίς να ανακατεύετε πριν την κατανάλωση.)

Σύνθεση:

Τουλάχιστον 109 ζώντα κύτταρα ανά γραμμάριο:
Lactobacillus bulgaricus,
Streptococcus thermophilus,
Bifidobacterium complex:
B. bifidum, B. infantis, B. longum, B. breve, B. adolescentis.
Τα στελέχη απομονώνονται από φυσικές πηγές και δεν είναι γενετικά τροποποιημένα.

Αποθήκευση των καλλιεργειών εκκίνησης:

Η ημερομηνία λήξης εξαρτάται από τη σωστή αποθήκευση του προϊόντος.
2 χρόνια σε θερμοκρασία από 0 έως 10°C. 1 έτος σε θερμοκρασίες έως 20°C σε ξηρό, σκοτεινό μέρος, μακριά από το ηλιακό φως. Να μην αποθηκεύεται ανοιχτό φακελάκι.

10 φακελάκια από αλουμινόχαρτο τριών στρώσεων, 1 γραμμάριο το καθένα

Αίτηση πληροφοριών γι'αυτό το προιόν

* Το όνομα, το email και τα προσωπικά σας δεδομένα θα επεξεργαστούν σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου μας


Facebook chat