Το Polenta είναι ένα αλεσμένο άλευρο κατάλληλο για την παρασκευή και του καχαμάκ και για μια ποικιλία από μπισκότα και επιδόρπια χωρίς γλουτένη ή για τη συμπύκνωση σούπες και σάλτσες. Στην πραγματικότητα, το polenta είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο, που θυμίζει το βουλγαρικό kachamak στην προετοιμασία του.
Το αλεύρι καλαμποκιού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνες Β, βιταμίνη C και βιταμίνη ΡΡ. Το Kachamak βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών από το σώμα και περιέχει δύο απαραίτητα αμινοξέα - λυσίνη και τρυπτοφάνη.
Μέθοδος παρασκευής Καλαμποκάλευρο - Bio - Χύμα:
Αφήστε το 1 λίτρο νερό να βράσει σε κατσαρόλα. Προσθέστε 250 γρ. Πολέντας και μειώστε σε χαμηλή φωτιά για να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη σόμπα. Καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Η ποσότητα που παρασκευάζεται είναι αρκετή για 4 μερίδες.
Πληροφορίες διατροφής για 100 g:
Ενέργεια - 1511 kJ / 356 kcal
Πρωτεΐνη - 6,9 g
Υδατάνθρακες - 79,5 g
από τα οποία σάκχαρα - 0,54 g
Λίπος - 0,5 g
από τα οποία κορεσμένα - 0,48 g
Ίνες - 3 γρ
Άλας - 0,003 g
Πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα:
* Χωρίς γλουτένη
* Vegan
* Ολόκληρα προϊόντα σιτηρών
Σύνθεση:
Αλεύρι καλαμποκιού
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr