Το Κίμτσι είναι ένα παραδοσιακό ζυμωμένο κορεατικό έδεσμα που παρασκευάζεται από λαχανικά όπως το κινέζικο λάχανο και τα ραπανάκια, καρυκευμένα με διάφορα μπαχαρικά. Αυτά τα μπαχαρικά μπορεί να είναι μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν, σκόρδο, τζίντζερ και κρεμμύδι. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες Κίμτσι (περίπου 200), ανάλογα με την εποχή και την περιοχή όπου παρασκευάζεται. Η γεύση του είναι αλμυρή και πικάντικη και μοιάζει με τα καυτερά μας τουρσιά. Το Κίμτσι θεωρείται συνοδευτικό πιάτο, αλλά μπορεί επίσης να συμπεριληφθεί σε διάφορα πιάτα όπως τηγανητό ρύζι, κρέπες, κρύα ζυμαρικά (νουντλς).
Το παραδοσιακό πιάτο αποτελεί βασικό συστατικό της κορεατικής κουζίνας και είναι τόσο συνηθισμένο που δεν θα μας εξέπληττε αν οι άνθρωποι στην Κορέα έλεγαν «κίμτσι!» μπροστά στην φωτογραφική μηχανή.
Συστατικά:
Κινέζικο λάχανο* (27%), λευκό λάχανο*, καρότα*, νερό, ραπανάκια*, κρεμμύδι*, πιπερόριζα*, κόκκινο πιπέρι*, τσίλι* (<1%), σκόρδο* (<1%), θαλασσινό αλάτι.
* από βιολογική γεωργία
Μετά το άνοιγμα, φυλάξτε το στο ψυγείο και καταναλώστε εντός 5 ημερών.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 96kJ / 23.0kcal
Λιπαρά – 0.2 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.0 g
Υδατάνθρακες – 3.5 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 1.8 g
Φυτικές ίνες – 1.7 g
Πρωτεΐνες – 1.0 g
Αλάτι – 0.13 g
350 γρ.