Το διάσημο θαλασσινό αλάτι εξορύσσεται εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια από τους αλατωρύχους της μεσαιωνικής πόλης Guérande, στη Βρετάνη, ακολουθώντας την παλιά παράδοση. Τα πεδία αλατιού στα οποία κρυσταλλώνεται είναι από γκριζογάλαζο πηλό. Έτσι, πρόσθετα ιχνοστοιχεία περνούν στη σύνθεση των κρυστάλλων άλατος. Το θαλασσινό αλάτι του Ατλαντικού οφείλει το αναγνωρίσιμο γκριζωπό του χρώμα και την αδιαμφισβήτητα πλούσια γεύση του σε αυτόν τον τύπο εκχύλισης. Έχει τονισμένη αλμυρή γεύση που ταιριάζει με πολλά φαγητά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε υπολειμματική υγρασία, είναι εν μέρει κατάλληλο για αλατιέρες.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε το για το καρύκευμα ωμών και μαγειρεμένων λαχανικών, για την παρασκευή διαφόρων ζωμών, για ψήσιμο στο μπάρμπεκιου και το αλάτισμα κρέατος και ψαριών. Προστίθεται στα φαγητά λίγο πριν σερβιριστούν (όχι κατά το μαγείρεμα). Σε επιδόρπια μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε αλμυρή καραμέλα.
Συστατικά:
κέλτικο θαλασσινό αλάτι σε χοντρούς κρυστάλλους, 0.8-5.0mm
250 / 500 γρ.