Το Panch phoran είναι ένα μείγμα μπαχαρικών της Ανατολικής Ινδίας που παρασκευάζεται από 5 μη αλεσμένους σπόρους – μουστάρδα, μαύρο κύμινο, άνηθος, κύμινο, σπόρους τριγωνέλλας, ολόκληρους. Όταν ζεσταθεί σε λάδι, το μείγμα απελευθερώνει τα αρώματά του και γίνεται τόσο πλούσιο που αρκεί να το προσθέσετε απλά σε μαγειρεμένο ρύζι και να απολαύσετε ένα απλό αλλά εξαιρετικά γευστικό πιάτο.
Πώς χρησιμοποιείται το ινδικό μείγμα πέντε μπαχαρικών Panch Phoran (Παντς Φοράν):
Ζεσταίνετε ολόκληρους τους σπόρους σε λάδι της επιλογής σας ή σε στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να βγάζουν άρωμα. Προσθέστε σε πιάτα από την ινδική κουζίνα – ορεκτικά λαχανικών, ζεστές σαλάτες, ρύζι.
Συστατικά:
Σινάπι, μαύρο κύμινο, άνηθος, κύμινο, σπόροι τριγωνέλλας, ολόκληροι.
28 g