Βιολογική πηκτική ζάχαρη, αρκετή για 1 κιλό φρούτων. Η πηκτική ζάχαρη είναι ένας συνδυασμός ζάχαρης ζαχαροκάλαμου και πηκτίνης, κατάλληλος για όλους εκείνους που αγαπούν τις ωμές μαρμελάδες. Χρησιμοποιείται πολύ εύκολα και οι μαρμελάδες που δημιουργούνται είναι πολύ νόστιμες και έτοιμες για κατανάλωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φρέσκα κομμένα φρούτα ή χυμούς φρούτων. Οι έτοιμες μαρμελάδες δεν περιέχουν συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες, μπορείτε να τις φάτε κατευθείαν με το κουτάλι, να τις χρησιμοποιήσετε ως γλάσο για ένα ανοιξιάτικο κέικ ή να τις αλείψετε στο τοστ για πρωινό.
Πώς χρησιμοποιείται η βιολογική πηκτική ζάχαρη 3:1:
Χρειάζεστε 1,5 kg ψιλοκομμένα φρούτα ή 1,2 l χυμό φρούτων και 5 g κιτρικό οξύ ή χυμό από 1 λεμόνι. Ετοιμάστε ένα μικρό πιατάκι στην κατάψυξη για να ελέγξετε τον βαθμό πήξης. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 1,5 κιλό κομμένα καθαρισμένα φρούτα, μαζί με το περιεχόμενο της συσκευασίας, το κιτρικό οξύ ή τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάλτε 1 κ.σ. από τα μαγειρεμένα ζεστά φρούτα στο προετοιμασμένο παγωμένο πιάτο και ελέγξτε αν είναι τόσο παχύρρευστο όσο θέλετε. Αν είναι πολύ ρευστό, θα πρέπει να βράσει λίγο ακόμα. Ελέγξτε ξανά. Αδειάστε το έτοιμο ζεστό ζελέ σε καθαρά βάζα μέχρι το χείλος, κλείστε με τα καπάκια και γυρίστε τον πάτο προς τα πάνω για 5 λεπτά. Για να πυκνώσετε τον χυμό, ζεστάνετε πρώτα τον χυμό και, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και το κιτρικό οξύ (ή τον χυμό λεμονιού). Βράστε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Δοκιμάστε και συντηρήστε όπως θα κάνατε με τα κομμένα φρούτα.
Συστατικά:
ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*, πηκτικός παράγοντας: πηκτίνη.
* βιολογικό συστατικό
Αποθήκευση σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1660kJ / 391kcal
Λιπαρά < 0.5 g
εκ των οποίων κορεσμένα < 0.1 g
Υδατάνθρακες - 96 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 96 g
Φυτικές ίνες - 2.6 g
Πρωτεΐνες < 0.5 g
Αλάτι - 0.09 g
500 g