Η ζάχαρη από χουρµάδες παρασκευάζεται από αποξηραµένους ολόκληρους χουρµάδες χωρίς κουκούτσια, οι οποίοι αλέθονται σε λεπτή πούδρα που µοιάζει µε κρυσταλλική ζάχαρη. Οι χουρμάδες είναι μια φυσική πηγή γλυκύτητας, η ζάχαρη που προέρχεται από αυτούς έχει περισσότερες γευστικές διαφοροποιήσεις από την καστανή ζάχαρη. Επειδή για την παρασκευή αυτής της ζάχαρης χρησιμοποιούνται ολόκληροι χουρμάδες, περιέχει φυτικές ίνες που δεν διαλύονται σε ζεστά ροφήματα ή κατά το ψήσιμο, όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη που λαμβάνεται από την κρυστάλλωση διαφόρων φυτικών χυμών και σιροπιών. Έχει γλυκό, καραμελένιο άρωμα. Σε γλυκύτητα είναι παρόμοια με τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.
Τρόπος χρήσης:
Η ζάχαρη χουρμάδων μπορεί να αντικαταστήσει ολόκληρη την ποσότητα λευκής ή καστανής ζάχαρης στις συνταγές που ακολουθείτε. Επειδή παρασκευάζεται από ολόκληρους χουρμάδες και περιέχει φυτικές ίνες, απορροφά τα υγρά. Συνιστούμε να μειώσετε την ποσότητα του αλευριού στις συνταγές κατά 25%. Είναι προτιμότερο να τη χρησιμοποιείτε σε πιο απλές συνταγές, για παράδειγμα σε εύκολα μπισκότα ή γλυκά, για να την απολαμβάνετε στο έπακρο. Πασπαλίστε μάφινς, δημητριακά, κορνφλέικς ή γλυκάνετε τον καφέ και το τσάι σας. Σε αρτοσκευάσματα και γλυκά προσδίδει καραμελένιο χρώμα.
Συστατικά:
Αλεσμένοι χουρμάδες*, ποικιλία Deglet Nour.
*βιολογικά συστατικά.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1493kJ/353kcal
Λιπαρά - 0.5g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.1g
Υδατάνθρακες - 80g
εκ των οποίων σάκχαρα - 74.4g
Φυτικές ίνες - 11.0g
Πρωτεΐνες - 2.7g
Αλάτι - 0.015g
200 g