Η ερυθριτόλη είναι λευκοί κρύσταλλοι, γνωστοί για τη χαρακτηριστική γλυκιά τους γεύση. Είναι ένα προτιμώμενο γλυκαντικό στην ισορροπημένη διατροφή. Βρίσκεται φυσικά σε ορισμένα φρούτα - αχλάδια, σταφύλια, καρπούζι και ροφήματα, τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση. Λαμβάνεται από προϊόντα που περιέχουν άμυλο.
Εξαιρετικό υποκατάστατο της λευκής ζάχαρης. Οι λευκοί κρύσταλλοι της ερυθριτόλης μοιάζουν με τη ζάχαρη και είναι μόνο περίπου 25-35% λιγότερο γλυκοί από τη ζάχαρη. Είναι επίσης το πιο κοντινό στη ζάχαρη σε γεύση - με φυσική γλυκύτητα και χωρίς επίγευση.
Συνιστάται να αποφεύγεται η λήψη ερυθριτόλης σε περιπτώσεις συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου ή στομαχικών προβλημάτων.
Χωρίς ΓΤΟ και αλλεργιογόνα.
Ερυθριτόλη σε σκόνη δείτε εδώ Ερυθριτόλη σε Σκόνη
Τρόπος χρήσης:
Είναι κατάλληλη για γλύκανση ροφημάτων, παγωτών, μαρμελάδων, επιδορπίων, ζελέ, μιλκσέικ, νέκταρ και σμούθι.
Διατροφική αξία ανά 100g:
Ενέργεια - 4 kJ / 0.96 kcal
Λιπαρά - < 0.1 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0g
Υδατάνθρακες - > 99.5 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0 g
Φυτικές ίνες - 0 g
Πρωτεΐνες - 0.15 g
Αλάτι - 0g
Συστατικά:
ερυθριτόλη αραβοσίτου βιολογικής προέλευσης
200 γρ. / 500 γρ.