Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Το ακατέργαστο βούτυρο κακάο εξάγεται με ψυχρή συμπίεση της πάστας κακάο, η οποία παράγεται από ολόκληρους κόκκους κακάο. Χαρακτηρίζεται με ανοιχτό κίτρινο χρώμα, έντονο άρωμα σοκολάτας και συμπαγή σύσταση. Λιώνει σε θερμοκρασία μεταξύ 34-38°C. Το βούτυρο κακάο είναι βασικό συστατικό όλων των ειδών σοκολάτας και είναι κατάλληλο για διάφορα επιδόρπια σοκολάτας.
Τρόπος χρήσης του βιολογικού βουτύρου κακάο ψυχρής έκθλιψης:
Προσθέστε βούτυρο κακάο σε smoothies, μιλκσέικ και άλλα ροφήματα για να αποκτήσουν άρωμα σοκολάτας και πλούσια υφή. Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε επικαλύψεις σοκολάτας ή ωμά επιδόρπια όπως παγωτά, κρέμες, τούρτες, σοκολάτες. Συνδυάζεται εξαιρετικά με λάδι καρύδας. Συνιστάται να το λιώσετε καλά σε μπεν μαρί και στη συνέχεια να το προσθέσετε στα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Ωμή σοκολάτα
(απλή συνταγή)
Θα χρειαστούμε:
50 γρ. βούτυρο κακάο
1 κ.σ. λάδι καρύδας
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
4 κ.σ. λούκουμα σε σκόνη
3 κ.σ. χαρουπάλευρο
1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
Πρώτα λιώνουμε το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Τρίβουμε πρώτα το βούτυρο κακάο για να λιώσει ταχύτερα. Το λάδι καρύδας είναι σε υγρή μορφή το καλοκαίρι, οπότε μπορεί να μη χρειαστεί να το λιώσουμε. Βάζουμε το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε σε άλλο σκεύος με ζεστό νερό. Με αυτό τον τρόπο τα βούτυρα θα λιώσουν χωρίς να θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Όταν τα βούτυρα ρευστοποιηθούν πλήρως, προσθέτουμε το κακάο σε σκόνη, το λούκουμα και το χαρουπάλευρο ένα κουταλάκι κάθε φορά μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Το κακάο μπορεί να προστεθεί μέσα από κόσκινο για να αποφευχθεί ο σχηματισμός σβόλων. Προσθέτουμε και την αγαύη σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε τη σοκολάτα σε καλούπια (ή παγοθήκες) και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα.
Συστατικά:
Βιολογικό βούτυρο κακάο εκχυλισμένο από κόκκους κακάο Criollo.
900 g / 4.5 kg