Ο αρακάς έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση, κρεμώδη υφή και χαρακτηριστικό άρωμα. Ως μέλος της οικογένειας των οσπρίων, είναι πλούσιος σε φυτικές πρωτεΐνες, σίδηρο και φυτικές ίνες. Έχει επίσης μέτρια τιμή γλυκαιμικού δείκτη (50). Καλλιεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας στην Ιταλία.
Τρόπος χρήσης:
Καταναλώστε τον σκέτο ή προσθέστε τοω σε σαλάτες, σάλτσες και πατέ για να βελτιώσετε την υφή τους και να αυξήσετε τη θρεπτική τους αξία. Έτοιμο γεύμα, κατάλληλο για μικρά ταξίδια, πικνίκ στο πάρκο ή πεζοπορία στα βουνά.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 342kJ/81kcal
Λιπαρά – 0.6 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0 g
Υδατάνθρακες – 11 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 3.9 g
Φυτικές ίνες – 5.1 g
Πρωτεΐνες – 5.3 g
Αλάτι – 0.6 g
Αποθήκευση:
Σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μετά το άνοιγμα, να φυλάσσεται στο ψυγείο και να καταναλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες.
Συστατικά:
Βρασμένος αρακάς (67%)*, νερό, ζάχαρη ζαχαροκάλαμου*, αλάτι
* συστατικά βιολογικής γεωργίας
Προέλευση:
Ιταλία
300 γρ.