Κλασικά σπιράλ ζυμαρικά από σκληρό σιτάρι που καλλιεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας στη Νότια Ιταλία. Στο μείγμα για το τριβελάκι έχουν προστεθεί οι τσουκνίδες για να δώσουν το χαρακτηριστικό χρώμα στα μικρά στριφτά τριβελάκια. Το σχήμα τους τις καθιστά εξαιρετικά κατάλληλες για σάλτσες και μαρινάδες.
Χάρη στην προσεκτική διαδικασία επεξεργασίας, αυτά τα τριβελάκια έχουν χρυσοκίτρινο χρώμα και ευχάριστη υφή. Όταν μαγειρευτεί έχει ισορροπημένη αρμονική γεύση και ακαταμάχητο άρωμα, καθώς η σάλτσα και τα μπαχαρικά διεισδύουν εύκολα στη χαρακτηριστική αφράτη δομή των ζυμαρικών.
Το σκληρό σιτάρι είναι εξαιρετικά κατάλληλο για την παρασκευή ζυμαρικών υψηλής ποιότητας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Θεωρείται ότι τα παρασκευασμένα προϊόντα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και καλά διατροφικά χαρακτηριστικά. Η μακρά περίοδος ξήρανσης σε χαμηλή θερμοκρασία διατηρεί τις πολύτιμες ιδιότητες αυτού του τύπου σιταριού.
Τρόπος παρασκευής:
Προσθέστε ολόκληρο το πακέτο σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε τα από το νερό. Προσθέστε τη σάλτσα απευθείας στο ζεστό τριβελάκι χωρίς να τα ξεπλύνετε, καθώς το άμυλο που έχει διαχωριστεί συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση της. Ξεπλύνετε τα με κρύο νερό αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε ως συστατικό σε κρύα σαλάτα.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1499 kJ/353 kcal
Λιπαρά – 0.8 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.1 g
Υδατάνθρακες – 74 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 4 g
Φυτικές ίνες – 3 g
Πρωτεΐνες – 11 g
Αλάτι – 0.001 g
Συστατικά:
Σιμιγδάλι σκληρού σίτου*, αποξηραμένη τσουκνίδα* (2%)
* συστατικά από βιολογική γεωργία
Πληροφορίες για αλλεργιογόνα:
* Περιέχει γλουτένη.
Προέλευση:
Ιταλία
500 γρ.