Οι σπόροι του σκληρού σιταριού (Triticum durum) μπορούν να βλαστήσουν και να χρησιμοποιηθούν με δύο τρόπους - μετά από 2-3 ημέρες ως φύτρο σιταριού ή μετά από περίπου 14 ημέρες ως σιταρόχορτο, από το οποίο μπορεί να παραχθεί ο περίφημος χυμός σιταρόχορτου.
Για να λάβετε φύτρα σιταριού, μουλιάστε τους σπόρους σε νερό όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί τοποθετήστε τα στις τάβλες βλάστησης. Ξεπλένετε 2-3 φορές την ημέρα μέχρι να βλαστήσουν πλήρως - αυτό συμβαίνει συνήθως μετά από 2-3 ημέρες ή όταν οι μίσχοι έχουν μήκος 1-2 εκατοστά. Για να αποκτήσετε σιταρόχορτο, οι σπόροι πρέπει να φυτευτούν στο χώμα ή σε μια ειδική συσκευή βλάστησης. Ξεπλένετε καθημερινά μέχρι τα στελέχη να φτάσουν σε ύψος τα 20 εκατοστά.
Καλλιέργεια σιταρόχορτου:
Βήμα 1: Μουλιάστε τους σπόρους - 12 ώρες.
Βήμα 2: Βλαστήστε για 2 ημέρες, ξεπλένοντας δύο φορές την ημέρα.
Βήμα 3: Γεμίστε τους δίσκους με χώμα (2,5-5 cm).
Βήμα 4: Τοποθετήστε τους βλαστημένους σπόρους στην επιφάνεια του χώματος.
Βήμα 5: Βρέξτε το χώμα.
Βήμα 6: Καλύψτε τους δίσκους με τους άλλους δίσκους.
Βήμα 7: Αφήστε τους δίσκους στο σκοτάδι για 3 ημέρες και ξεπλένετε καθημερινά.
Βήμα 8: Την 4η ημέρα, αφαιρέστε τους πάνω δίσκους: το χόρτο είναι κίτρινο - 2,5-7,5 cm
Βήμα 9: Τοποθετήστε το χορτάρι σε φωτεινό σημείο, αλλά χωρίς άμεσο ηλιακό φως, και διατηρήστε το χώμα υγρό.
Βήμα 10: Το χόρτο είναι έτοιμο μετά την 9η-12η ημέρα, όταν έχει ύψος 17-25 εκατοστά.
Συστατικά:
Βιολογικοί σπόροι σκληρού σιταριού (Triticum durum)
80 g